Vlasnici tražili od veterinara da eutanazira psa s tri noge jer im je prevelika briga

Screenshot: YouTube

KADA su Lunini vlasnici doznali da će njihov pas trebati amputaciju noge nakon ozljede, zatražili su da bude eutanazirana. Smatrali su da će im 1.5-godišnji pas biti prevelika briga, iako je savršeno zdrav i preostalo mu je još puno života.

Srećom, veterinar je to odbio učiniti, a kada su vlasnici to čuli, napustili su veterinarsku ambulantu i ostavili je. Tako je Luna, osim što je morala proći kroz operaciju koja joj je promijenila život, ostala i bez podrške onih koji su je trebali voljeti najviše i brinuti se za nju. Volonteri udruge Howl Of A Dog su tada uskočili i spasili je.

"Nemamo drugih detalja o njenom životu s prethodnim vlasnicima, znamo samo da je kupljena kao štene i da je držana u uzgajivačnici u dvorištu kuće", objasnili su u videu na YouTubeu.

"Invaliditet nije slomio duh ove belgijske ovčarke pune života i radosti. Mazna je i razigrana i uživa u trenutku", dodali su na svojoj web stranici.

Nadaju se da će pametna i znatiželjna Luna, koja obožava učiti nove trikove, naći savršeni dom i ljude koji će je voljeti. 

"Ona je pas koji ne dopušta da je sputava njezin invaliditet. Još uvijek može trčati punom snagom", zaključili su.

Pročitajte više