Tijekom vikenda zagrebački zoološki vrt slavi 91. rođendan

Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

 TIJEKOM vikenda Zoološki vrt grada Zagreba proslavit će 91. rođendan. Posjetitelji će, među ostalim, moći razgledati atraktivne fotomontaže Damira Hoyke nadahnute divljim srcem grada te izložbu o razvoju Zoološkog vrta.

Program u povodu Dana Zoološkog vrta grada Zagreba održava se u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, od 11 do 18 sati.

Kroz raznovrsne se sadržaje provlači drugo ime Vrta - Divlje srce grada. Pod tim će nazivom slavni zagrebački fotograf Damir Hoyka izložiti svoje neobične fotomontaže koje stanovnike Vrta spajaju s poznatim vizurama grada.

Kako se mijenjalo lice Vrta kroz povijest, posjetitelji će moći vidjeti na izložbi u Edukacijskom centru. Uz fotografije važnih povijesnih trenutaka, životinja i nastambi u Vrtu zainteresirani će moći vidjeti i planove za njegovu budućnost – što Vrt dobiva prvom fazom modernizacije i što bi trebalo biti napravljeno u njezinoj drugoj fazi.

Nasuprot vanjske nastambe za vodenkonje tijekom vikenda će biti postavljeno veliko srce na koje će građani moći zataknuti svoje želje vezane uz rođendan Vrta. Onima koji to žele napraviti u virtualnom svijetu, preporučuje se korištenje oznake #divljesrcegrada. Najmlađe će dodatno razveseljavati razigrane maskote Vrta poput lava i lemura.

Kako bi se djecu potaknulo na istraživanje životinjskog svijeta, edukatori su osmislili igru Zoo detektiv. Noseći posebnu detektivsku iskaznicu mališani će obilaziti edukativne kutke i skupljati pečate. Na kraju igre uručit će im se simbolični darovi.

Kako bi im rođendanska proslava Zoološkog vrta bila nezaboravna, djecu očekuju i besplatno bojenje lica te fotografije.

Pročitajte više