Životinje su prepuštene sebi: Skuplja se pomoć za ukrajinski grad Berislav

UDRUGA Dobro Dobrim DoDo objavila je novu akciju prikupljanja pomoći za ukrajinski grad Berislav. Grad koji je nekada imao 12.000 stanovnika, danas ih broji svega 3500. Dok su bježali od rata, mnogi su ostavili svoje kućne ljubimce. Puno je i životinja koje su evakuirane nakon uništenja brane Kahovka.

"Ima puno napuštenih životinja. U lipnju je velika količina dovezena iz poplavljenih područja (nakon eksplozije hidroelektrane Kahovka). Pomoć životinjama se pruža, ali nažalost nedovoljno", kažu iz udruge DoDo i pozivaju građane da im dostave hranu za kućne ljubimce.

Stanovnici Berislava opisali su da žive u teškim uvjetima. Ima starijih osoba, od kojih su neke nepokretne, a neke teško pokretne. U gradu je trenutno 35 djece predškolske dobi, kao i šest trudnica. Vrtići ne rade jer su pretrpjeli značajna stradanja. Oko 60 djece polazi niže razrede osnovne škole, a 120 je starijih osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Nastavu pohađaju online, ali trebaju školski pribor.

Jučer smo najavili našu novu akciju priklupljanja pomoći za grad Berislav (https://fb.watch/n5BVW_vwdK/). Donaciju...

Objavljuje Dobro Dobrim DoDoSubota, 16. rujna 2023.

Iz udruge DoDo pozivaju građane da, osim hrane za kućne ljubimce, ovisno o svojim mogućnostima, doniraju i odjeću, obuću, hranu, lijekove, pelene za djecu i za odrasle, igračke, školski pribor i ogrjevni materijal (drva i brikete). Donacije se mogu dostaviti u skladište u zgradi Tekstilprometa u Ul. grada Gospića 1A (uz prethodni dogovor putem Facebooka) ili uplatiti na IBAN HR6123600001102956881 (SWIFT BIC: ZABAHR2X potreban za uplate iz inozemstva) s naznakom "Berislav".

>> Udruga iz Hrvatske skuplja pomoć za životinje u Ukrajini: Ovo je tek početak

Pročitajte više