Znakovi koji otkrivaju da kupate psa na pogrešni način

Foto: 123 rf

POHVALNO je što kupate psa, no radite li to pravilno?

Kupanje psa odlična je stvar koju radite, jer time svog ljubimca održavate čistim i zdravim. No, ako to ne radite na pravilni način, mogli biste mu izazvati razne zdravstvene probleme. Donosimo nekoliko znakova da je upravo to slučaj kod vas.

1. Infekcije uha
 
Ako vaš ljubimac ima česte infekcije uha, to je znak da mu ih ne čistite ispravno, nakon što ga smočite. Uši biste mu trebali čistiti prije i nakon kupanja. Čišćenjem uši prije kupanja, uklonit ćete nakupljenu prašinu, a primjenom nekoliko kapi proizvoda za čišćenje nakon kupanja, promijenit ćete pH vlage, akumulirane u ušnom kanalu te tako spriječiti rast bakterija. Ovaj proces bi trebali slijediti svaki put, kada smočite glavu psa, uključujući i nakon šetnje po kiši, igranja s prskalicama u vrtu ili zabavnog dana u jezeru ili moru.
 
2. Suha koža koja svrbi
 
Češe li se vaš pas često, nakon što ga okupate? To bi moglo biti do šampona koji koristite ili vaše tehnike ispiranja. Uvijek koristite šampon namijenjen isključivo za pse, a ne ljude. "Ljudski šampon osmišljen je s namijenom uklanjanja dodatnog ulja s naše glave, jer se mi konstatntno znojimo kroz nju. Psi se pak znoje putem jezika i šapa. Šampon za ljubimce stvoren je za uklanjanje prljavštine, ali ne i ulja te on tako spriječava kožu od toga da postane pretjerano suha. Također, vodite računa o tome da u potpunosti isperete psa, nakon šamponiranja. Šampon možete i razrijediti s vodom prije nanošenja, čime ćete ga kasnije lakše ukoniti.
 
3. Njegova dlaka se lomi ili brzo prlja
 
Ako ste primijetili da vaš ljubimac izgleda prljavo, svega nekoliko dana nakon kupanja ili da mu se dlaka lomi, to bi moglo biti zato jer preskačate upotrebu regeneratora. Regenerator će njegovoj dlaci podariti sjajni izgled i mekoću, a to će i ojačati kutikulu dlake, što pomaže pri zadržavanju hranjivih tvari u dlaci te rješavanju prljavštine.
 
 
 
 
 

Pročitajte više