Znanstvenici dokazali da žene čvršće spavaju kraj pasa nego kraj svojih partnera

Screenshot: YouTube

SUDEĆI prema nedavnom istraživanju jednog američkog sveučilišta, žene spavaju bolje kraj svojih ljubimaca nego kraj svojih partnera. Ispitane su 962 žene, od kojih je 55 % dijelilo krevet s barem jednim psom, a 31 % spavalo je kraj barem jedne mačke tijekom svog života.

Istraživanje je otkrilo da je 57 % žena potvrdilo da su ih psi manje budili tijekom noći nego što su to činile mačke ili njihovi partneri. Istraživanje je također pokazalo da su mačke i partneri remetili san žena te da su im pružali manju ugodnost u odnosu na pse.

Isto tako, žene koje spavaju sa psima potvrdile su da liježu i bude se ranije nego što to čine žene koje spavaju s partnerima ili mačkama. Znanstvenici su zaključili kako se sve to događa zbog veće odgovornosti vlasnica pasa.

Ustajanje svakoga jutra u isto vrijeme i redovne šetnje rezultiraju strožom rutinom koja je, na kraju svega, dobra za san svake vlasnice, odnosno vlasnika. Naš je zaključak da svatko treba barem jednog psa u svom životu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog dobrog sna!

Pročitajte više