Znate li tko su prugasti afrički vukovi?

Screenshoot: YouTube

PRUGASTI afrički vuk je jedna od najslađih životinjica koje postoje. Jeste li ikada čuli za njega? Prugasti afrički vuk dolazi iz iste porodice kao i hijene, što možemo zaključiti prema sličnom izgledu. Za razliku od svojih srodnika, on više voli jesti termite kojih može pojesti i do 300 tisuća u jednoj jedinoj noći.

S obzirom na to da termiti žive duboko u rupama, ova životinja ima dugačak jezik koji mu omogućava da pojede sve termite. Živi samo u savani i ostalim šumskim područjima Afrike. U engleskom jeziku je poznat i kao afrički lovni pas, pjegavi pas i obojeni vuk.

U starijoj literaturi su ga nazivali hijenski pas, a danas se naziva afrički lovački vuk. Ova slatka životinjica voli se odmarati u rupama, ali nije baš oduševljen kopanjem, nego radije pronađe već gotovo rupu u koju će se udobno smjestiti. Iako su noćne životinje, preko zime, da bi sačuvali energiju, spavaju preko dana, a hrane se preko noći.

Odrastao afrički vuk je prosječno velik kao lisica. Monogamni su, i kada pronađu partnera to je za cijeli život. Iako spada u istu porodicu kao i hijena koja nam baš i nije super slatka, ovaj prugasti afrički vuk je divan.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više