10-godišnji Mauro emotivnom izvedbom rasplakao Martinu Tomčić

Screenshot: YouTube

SUPERTALENT je krenuo s emitiranjem devete sezone showa. U žiriju ove sezone sjede Davor Bilman, Maja Šuput, Martina Tomčić i novi član - Fabijan Pavao Medvešek. Odmah na početku emisije članovi žirija otkrili su što misle o tome što je Medvešek zamijenio Janka Volarića Popovića. 

"Janko nam fali. Mi ga volimo. Jako se radujemo novoj energiji", rekla je Maja te dodala da nije puno uspjela razgovarati s Fabijanom prije snimanja.

"Ja sam s njim kroz razgovor uspjela ostvariti jedan jako lijep odnos. Lijepo će se snaći među nama. Možda napokon i dobijem jednog kritičnog konkurenta", rekla je Martina Tomčić. Fabijan je rekao: "Ja sam sretan i zahvalan što sam dio ove ekipe. Veselim se."

Mauro raznježio žiri izvedbom Adeleine pjesme

Led u prvoj emisiji probio je 10-godišnji Mauro Jakić, koji je izveo pjesmu Easy on Me pjevačice Adele. Mauro je veliki obožavatelj Eurosonga te priča tri jezika - engleski, njemački i hrvatski, a trenutačno uči španjolski, talijanski i francuski. Žiri je nakon njegovog nastupa ustao na noge. 

"Što je ovo, je l' ovo moguće? Ja sam u šoku, ovo nije istina", zaključila je Maja nakon njegovog nastupa. Martinine oči su zasuzile. 

"Koliko je ovo bilo lijepo i koliko je ta trema bila nepotrebna, čega te bilo strah?" upitala ga je Martina nakon nastupa.

"Da dobijem X", iskreno joj je odgovorio.

"Ovo je bila jedna možda od najljepših dječjih izvedbi u jako puno sezona Supertalenta. Predivno pjevaš, imaš predivan glasić dok pjevaš. Jako mi se sviđa kako osjećaš glazbu, ja sam sigurna da možeš još više uživati nakon što te mi svi nahvalimo. Ne mogu dočekati da te ponovno čujem, fantastičan si", pohvalila ga je Martina. Mauro je s četiri "da" prošao dalje.

Njemica s bičem

U prvoj epizodi se predstavila i Njemica Rachel Belle Barum, koja je stigla na pozornicu Supertalenta s vrlo posebnim talentom. Svojim vještinama s bičem nasmijala je ženski dio žirija, a muške članove pozvala je da joj se pridruže na pozornici.

"Meni je ovo jako stresno", komentirala je na početku točke Maja Šuput. "Meni je ovo tak bezveze", nadovezala se Martina Tomčić, no čim je to izgovorila, Rachel ju je razuvjerila tako što je bičem počela lomiti ruže. "Ovo je nešto novo", dobacio je Davor Bilman.

Zatim je uslijedio dio koji je Martinu i Maju nasmijao do suza. Rachel je na pozornicu pozvala Fabijana, kojemu je dala bananu i naredila mu da je položi na strateško mjesto, a zatim je bičem otkidala njezin vrh. Sljedeći je na red došao Bilman, koji je morao staviti ružu u usta, a ona ju je također razrezala bičem.

"Sviđa mi se jer si pozvala naše kolege na pozornicu, njihovi izrazi lica bili su neprocjenjivi", komentirala je Šuput.

"Hvala za ovo iskustvo, fantastično", poručio joj je Fabijan. Rachel je od žirija dobila četiri "da". 

Amerikanac pjevao hrvatske hitove na pozornici

22-godišnji Amerikanac Justus Samuel Reid u Supertalentu predstavio se pjevajući hrvatske pjesme, a posebice je oduševio Maju kada je zapjevao njene hitove Lopove i Svatovska.

"Pa je li ovo moguće?" iznenadila se Maja pa ustala i zaplesala. Pjevao je još Colonijinu Ti da bu di bu da, Severininu Tarapanu te Nevjestu Petra Graše. 

"Ma mrak. Kakvo iznenađenje. Bilo je prezabavno i cijenimo tvoj trud. Hrvatski je jako težak jezik", nahvalila ga je Šuput.

"Svidio si nam se, mislim da ćeš skupiti puno obožavatelja ovdje", rekao je novi član žirija Fabijan Pavao Medvešek.

"Tvoja osobnost jako mi se svidjela, iako te vidim prvi put u životu, ali sviđa mi se i tvoj glas. Ovo je prvi put da vidim Amerikanca koji je opsjednut Hrvatskom. Sljedeći put ne trebaš svirati gitaru, ostavi je doma, pogriješio si neke akorde", poručila mu je Martina. I on je također dobio četiri "da". 

I akrobatski plesni duo NS Acrobalance, Nenad i Jelena iz Srbije, dobio je četiri "da" od žirija. 

"Već dugo nisam vidjela nešto što me toliko izulo iz cipela jer nikada nisam ni vidjela takvo nešto", rekla je Martina, s kojom se složio Davor: "Rekao bih najbolji akrobatski nastup koji smo dosad vidjeli."

Podsjećamo, nova sezona Supertalenta vratila se na male ekrane, a oko 150 kandidata na audicijama stalo je na veliku pozornicu s ciljem da pokažu svu raskoš svog talenta. U devetoj sezoni za pobjedu će se natjecati plesači, pjevači, imitatori i akrobati te kandidati s rijetkim i neobičnim talentima koje dosad u showu nismo imali prilike vidjeti.

Pročitajte više