11. pitanje presudilo obojici natjecatelja Milijunaša. Biste li vi znali odgovore?

Screenshot: HRT

11. PITANJE bilo je kobno za dva natjecatelja u najnovijoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš.

Ivanu Kokotu iz Korenice na 11. pitanju presudile su brazde Sredozemnog mora, a Leu Košuti iz Zagreba, također na 11. pitanju, lik Daniela Day-Lewisa za koji nije osvojio Oscara.

Bez problema do osmog pitanja

Kokot je prvi sjeo preko puta Tarika te je bez poteškoća došao do osmog pitanja. Međutim, tad je naišao na prvi problem.

"Što je, prema mnogima, Nijemcima pomoglo da 1954. ostvare 'čudo u Bernu'?" glasilo je pitanje na kojemu je Kokot zatražio pomoć znalaca. Znalac Bruno rekao mu je da je među ponuđenim odgovorima, koji su glasili kopačke, štitnici, znojnici i dresovi, točan odgovor - kopačke.

Na sljedećem pitanju Ivan je tražio joker zovi, a prag je prešao uz pomoć jokera pola-pola. Pitanje se ticalo slavnog djela koje je autora "proganjalo" od 1772., kad ga je započeo, do 1831., kad ga je završio i preminuo. Točan odgovor bio je Faust.

Daljnjeg natjecanja koštalo ga je jedno geografsko pitanje. "U kojoj je brazdi Sredozemnog mora njegova najdublja točka?" glasilo je pitanje uz ponuđene odgovore - Iberska, Helenska, Punska, Italska. Ivan je odgovorio Iberska, no točan odgovor bio je Helenska brazda.

Studenta medicine natjecanja koštao film

Student medicine iz Zagreba Leo Košuta sljedeći je sjeo nasuprot Tarika. On je prvi joker iskoristio na sedmom pitanju o književnom djelu u kojem su dvije zemlje zaratile zbog načina otvaranja tvrdo kuhanog jajeta. Točan odgovor bio je Guliverova putovanja.

Na devetom pitanju, o tome u kojem su današnjem gradu rođeni rimski carevi Valentinijan I. i Valent Flavije, Leo je zatražio pomoć znalaca. Odabrao je Josipa koji je ponudio i točan odgovor, a to su Vinkovci. Grouch Marx ga je odveo preko praga od 32.000 kuna. 

No, u pokušaju da osvoji 64.000 kuna zaustavilo ga je filmsko pitanje.

"Koji lik Danielu Day-Lewisu nije donio Oscara?" glasilo je pitanje na koje mladi student nije znao odgovor.

Biste li vi znali?

 

Pročitajte više