15.000 ljudi bilo je na prvom danu Zagreb Beer Festa

Foto: Marko Lopac

Ovogodišnji Zagreb Beer Fest započeo je u četvrtak u zagrebačkom Parku Franje Tuđmana, prvom danu prisustvovalo je gotovo 15.000 posjetitelja, a festival traje do nedjelje, 26. svibnja, s besplatnim ulazom za sve posjetitelje.

Zagreb Beer Fest otvorila je u ranim popodnevnim satima mlada r&b glazbenica bejbe, nakon nje svoju garažnu rock energiju pred publiku je donio bend Vizelj, da bi nakon njih pozornicu preuzeo zagrebačko-pulski bend nemanja. Vrhunac prvog dana festivala priredili su trap glazbenik i autor Hiljsona Mandela te splitske hip-hop ikone TBF, koji su zajedno s gotovo 15.000 posjetitelja održali energične koncerte.

U petak na pozornicu stižu osječki indie-rock bend čuvarkuća, novo ime zagrebačke trap-scene Tej & Špiro, splitski reggae-rap-dance duo Kuzma & Shaka Zulu, zagrebačka autorica i glazbenica Miach te Porinom nagrađeni splitski reper Vojko V.

Mašinko, MORT, Kawasaki 3P...

Subota će biti u znaku rock i punk zvuka, nastupe otvaraju riječki rockeri Ministranti, slijede neumorne punk ikone Mašinko i energični sinjski punk-rockeri MORT, a posljednji će pred publiku izaći jedan od najvažnijih hrvatskih punk-rock bendova posljednjih desetljeća Kawasaki 3P.

Posljednji dan festivala u nedjelju glazbeni program će otvoriti varaždinsko-zagrebački bend Rimljani Ite Doma, slijedi nastup alternativnog izvođača i kantautora IDEM, a na pozornicu stiže i zagrebačka indie-pop senzacija Svemirko. Osječki glazbenik, producent i autor z++ te rap ikona Edo Maajka privest će festival kraju.

Dosadašnja izdanja festivala okupila su više od 300.000 posjetitelja, čineći ga jednim od najomiljenijih i najiščekivanijih proljetnih događaja u Zagrebu i okolici. Kao i svake godine do sada, Zagreb Beer Fest posjetiteljima nudi širok izbor od preko 180 vrsta piva iz raznih industrijskih i craft pivovara.

Pročitajte više