15-godišnja redateljica premlada da vidi vlastiti film

15-GODIŠNJA iranska redateljica nije smjela na projekciji za novinare vidjeti svoj vlastiti filmski uradak jer su organizatori ocijenili da je premlada, saznaje se u četvrtak iz medijskih izviješća.

Hana Makhmalbaf nije stoga u srijedu navečer mogla biti nazočna na projekciji vlastitog filma "Radost ludila" ali će iznimka ograničenju vezanog uz dob biti učinjena na službenoj premijeri u četvrtak.

Makhmalbaf dolazi iz vrlo poznate iranske filmske obitelji a svoj 73-minutni film je snimila u Kabulu. Film govori o pokušajima njezine starije sestre Samire da producira film u afganistanskom glavnom gradu.

Venecijanski filmski festival, najstariji u svijetu, otvoren je u srijedu s premijerom Woody Allenove najnovije komedije "Anything Else" koja je dobro primljena kod kritičara.

Na festivalu, koji traje od 27. kolovoza do 6. rujna, također će se odati počast glumcu Omaru Sharifu koji će za primiti Zlatnog lava za životno postignuće u filmskoj umjetnosti.

Glumac egipatskog podrijetla će u Veneciji biti predstavljen novim filmom "Gospodin Ibrahim i cvijeće Kurana". Film potpisuje Francois Duperyon a Sharif (73), poznat po ulogama u "Doktoru Živagu" i "Lawrenceu od Arabije", igra muslimanskog trgovca u siromašnom pariškom predgrađu koji se zbliži s mladim Židovom.

Pročitajte više