Rasplakao publiku i dobio ovacije u TLZP-u, no - nije pobijedio. Je li trebao?

Foto: Press

Faris Pinjo pobijedio je u showu Tvoje lice zvuči poznato. Imitirao je glavni vokal grupe Gazde - Marka Bujanovića, a u jednom trenutku su mu se i pridružili članovi benda te s njim izveli hit Još i danas zamiriši trešnja.

"Kao ja prije trideset godina", komentirao je Marko nakon nastupa Farisovu transformaciju. "Kad pjesma ima dušu, onda ona traži izvođače koji imaju dušu. Ti si donio dušu i prenio si ono što oni rade godinama i mislim da je to jedna od rijetkih pjesama koje su nama svima ušle u dušu, ne samo tebi. Zaista me pogodilo emotivno, svi jako volimo tu pjesmu i hvala ti na ovome, Farise", poručio je Enis.

Na samom kraju emisije bodovi kandidata prevagnuli su Farisu u korist. "Divan je osjećaj i lijepo je. Drago mi je da sam pobijedio bodovima kolega i drago mi je što ću zapamtiti ovaj trenutak - Gazde su bile tu i tako mi je lijepo bilo s njima družiti se i nastupiti", istaknuo je pobjednik.

Jedan nastup rasplakao publiku

Antonia Dora Pleško rekreirala je baladu benda Guns 'N' Roses te se u ovoj epizodi pojavila kao Axl Rose. Zajedno s plesnom trupom, scenskim nastupom uprizorila je svadbu iz spota pjesme November Rain, a na pozornici se u ulozi svećenika pojavio i glumac Velimir Čokljat. "Mene si vratila u prošlost, bila si fenomenalna, ne znam kako si uopće uspjela dobiti tu rašpu u glasu, tu boju koju si iznijela. Što se mene tiče, moj naklon do poda", oduševljena je bila Minea. 

Lik i djelo domaće glazbenice Danijele Martinović na pozornicu TLZP-a donio je Luciano Plazibat duhovitom interpretacijom pjesme Marke nemam i zabavnim scenskim nastupom. "Nije ti bilo lako ovo napraviti, ali ti si to napravio zbilja... Dao si svoj apsolutni maksimum i to se vidi i to će se vidjeti kod ocjena", poručio mu je Goran.

Kao slavni hrvatski tenor Vice Vukov pojavio se Tomislav Marić ToMa, koji je izveo izvornu zagorsku pjesmu Suza za zagorske brege i time potpuno oduševio sve prisutne. Dobio je ovacije publike, a neki su i zaplakali. "U dušu si me dirnuo, ToMa. Inače kad god traje nastup, uvijek mi nešto komentiramo i govorimo, a toliko smo bili pažljivi, toliko smo te slušali. Ovo je bilo dirljivo, bilo je dostojanstveno, prelijepo i bilo je veličanstveno", poručio je Mario, dok je Minea dodala: "Vjerujem da će sada moj tata i cijela njegova zagorska strana biti ponosni i sretni da je jedan Bosanac na ovakav način iznio zagorsku pjesmu!"

No, unatoč sveopćem oduševljenju, ToMi to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Antonija Šola izvela je pjesmu Don't Go Yet megapopularne pjevačice i glumice Camile Cabello za koju joj je Minea poručila: "Ovo je do sada najbolja scenska izvedba. Izgledaš spektakularno. Vidim da si ti uživala u ovom broju i dala maksimum od sebe, pa si nam time donijela veselje u studio."

Mia Negovetić kao Hari Mata Hari

Još jedno eurovizijsko izdanje na pozornicu je donijela Mia Negovetić pretvorivši se u Hari Mata Harija. Rekreirala je njegov nastup iz Atene izvevši pjesmu Lejla. "Meni je ovo samo još jedanput pokazalo, Mia, kakva si ti vokalistica i kako si velika pjevačica jer svaka tvoja transformacija dosad je bila jako, jako blizu originalu i ja ti moram na tome čestitati. Hari Mata Hari ima glazbu na kojoj sam ja odrastao i to je meni jedna od njegovih najdražih pjesama, a ljubav i emocija su valjda jedine stvari na svijetu koje ne treba objašnjavati i tražiti im razloge", poručio je Mario.

Australska kantautorica Sia, poznata po skrivanju lica kosom, dobila je rekreaciju i u TLZP-u. U njezin lik ušla je Marija Kolb te vješto iznijela pjesmu Unstoppable. "Svaka čast, vidi se da si mnogo radila, iako to sad izgleda statično, tu se vidi ogroman rad i svaka čast na tome", poručio je Enis.

Osim što je apsolutno oduševio ulogom Bonnie Tyler, Alen Bičević je nakon nastupa s ostalim kandidatima napravio i skeč u studiju te glumio članove žirija. "Inače nisam ljubitelj Bonnie, ali sad si mi je približio pravo. Zaista imaš taj glumački dar i nemamo tu što dodati", istaknuo je Enis.

Pročitajte više