18. međunarodna izložba inovacija ARCA 2020

Foto: Press

UDRUGA inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima i ove godine Vas poziva na 18. međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2020.

Izložba će se održati od 15. – 17. listopada 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Svečano otvorenje izložbe započinje u četvrtak 15. listopada 2020. s početkom u 11:00 sati, gdje će se predstaviti više od 200 izlagača s domaćim i stranim inovacijama.

Na izložbi i sajmu predstavit će se inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, a značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Poseban program za učenike srednjih škola pripremljen je i u obliku STEAM radionica; Izrada robotskih kolica s daljinskim upravljanjem te izrada igrače konzole Nibble.

Ovogodišnja ARCA osim mnogobrojnih stranih izlagača specifična je i po posebnom djelu izložbe gdje će biti predstavljeni i dobitnici natjecanja Inventions VS Corona  kojeg je organizirala Međunarodna federacija udruženja izumitelja i izuma (IFIA), a gdje su predstavljena određena rješenja u borbi protiv COVID-19 virusa.

Izložba se zatvara u subotu 17. listopada 2020. tradicionalnom dodjelom nagrada. Osim brončanih, srebrnih, zlatnih medalja te najznačajnije Grand Prix nagrade, po prvi puta dodjeljuje se i WIPO nagrada koju dodjeljuje Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo.

Posjet izložbi i sajmu pa tako i svim popratnim događanjima besplatan je za sve posjetitelje uz napomenu da se obavezno pridržavaju svih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Pročitajte više