208 milijuna pregleda: Ovaj meme postao je totalni hit na internetu

Foto: X

AMERIČKI predsjednik Joe Biden na X-u je podijelio meme poznat kao "Dark Brandon" s tajnovitom porukom, a njegova objava prikupila je više od 208 milijuna pregleda. 

"Baš kako smo i zamislili", piše u objavi uz meme koji prikazuje Bidenov alter ego, a kreirali su ga pristaše Donalda Trumpa kako bi Bidena prikazali u negativnom kontekstu. Biden je objavio viralni meme nakon pobjede Kansas City Chiefsa na Super Bowlu. 

Ova objava zapravo je bila Bidenov odgovor na teorije zavjera prema kojima želi iskoristiti popularnost Taylor Swift i Super Bowla u utrci za drugi mandat na predsjedničkim izborima, koji se održavaju ove godine. Osim toga, pojavile su se i teorije zavjera prema kojima je utakmica namještena kako bi rezultat odgovarao Bidenu. 

Kako je nastao Dark Brandon? 

Dark Brandon nastao je kao referenca na incident koji se dogodio krajem 2021. na utrci automobila kada je reporterka Kelli Stavast naizgled pogrešno čula psovke iz publike "Fuck Joe Biden" kao uzvik "Let’s Go Brandon". Brandon Brown bio je jedan je od vozača na utrci, a cijela je priča pretvorena u viralni meme.  

Za sve je "kriva" Taylor Swift  

U cijelu priču uplela se i megapopularna pjevačica Taylor Swift, koja je na Super Bowlu slavila pobjedu momčadi svog dečka Travisa Kelceja. 

Swift je podržala kandidaturu Biden-Harris 2020. i tada izjavila da želi izbaciti Donalda Trumpa iz Bijele kuće. Ona još nije službeno podržala Bidenovu kandidaturu, a Donald Trump nedavno joj je poručio da je "nelojalna" ako to bude učinila. 

Inače, Swift samo na Instagramu ima 281 milijun pratitelja, a nakon što je prošle godine na toj platformi poručila pratiteljima da se registriraju za glasanje, neprofitna organizacija Vote.org zabilježila je više od 35.000 registracija. 

Pročitajte više