22 igre koje dolaze u 2022.

Foto: Press

NAKON dvije pandemijske godine koje su unijele kaos u gotovo sve grane industrije zabave, moglo bi se reći da je gaming industrija možda i najbolje prošla jer unatoč golemoj nestašici dijelova potrebnih za novu generaciju konzola koje su 2020. tek započele svoj put, interes za videoigrama drastično je porastao. 

No taj povećani interes samo je izazvao niz frustracija jer nedostupnost konzola i komponenti mnoge je ostavio "na suhom", a iz niza razloga mnogi su dugoočekivani naslovi premjestili datum izlaska za 2022. 

I dok je to loša vijest za gamere u 2021., to je fenomenalna vijest za gamere u 2022. jer kako stvari stoje, iduća godina bit će jedna od onih koje će ući u povijest. Čeka nas toliko fenomenalnih naslova da smo imali problema prilikom izbora koji smo prigodno zaokružili i pritom se pošteno namučili da izaberemo samo 22. 

Stoga, da ne bismo gubili previše vremena na razvučene uvode, bacimo se na posao.  

Pokémon Legends: Arceus (Switch)

U ovoj fazi zaista je nepotrebno posebno predstavljati Pokemone ili ono što ova franšiza predstavlja za Nintendo. Dovoljno je reći da Arceus neće imati klasično dvostruko izdanje već se radi o samostalnoj igri koja nam donosi novu open world avanturu u stilu Sword and Shielda, a igrači će imati priliku raditi sve ono na što su već navikli, a to je skupljanje, treniranje i razvijanje simpatičnih čudovišta. 

Dying Light 2: Stay Human (PS/Xbox/PC/Switch)

Prvi Dying Light je bio solidna, ali iznadprosječno zarazna igra koja, ako vas je uspjela uvući, držala vas je u napetosti do samog kraja. Međutim, ono što smo imali prilike vidjeti u jedinici bio je nevjerojatan potencijal koji će se, nadamo se, ostvariti u nastavku. 

Horizon Forbidden West (PS)

Horizon Zero Dawn je bila i ostala jedna od najboljih ekskluziva za PlayStation, a nastavak života na PC-ju pokazao je da interes za odličnim izvornikom i dalje postoji. Međutim, Forbidden West priču gura dalje i ulozi su visoki jer ovo je jedan od onih naslova koji prodaju platformu. Tim više jer se radilo o jednom od naslova koje je Sony predstavio kako bi nam pokazao moć petice. Sudeći prema trailerima, nisu pretjerivali. 

Sifu (PS/PC)

Ova kung-fu akcijska avantura mnoge je zatekla nespremne jer niti su bilo što očekivali od francuskog studija Sloclap niti, da se ne lažemo, bilo tko zna bilo što o francuskom studiju Sloclap. Da, možda ste igrali Absolver, ali vjerojatno niste. Ono što svi znamo je da Sifu djeluje kao fenomenalna zabava i jedva čekamo da ga zaigramo.

Elden Ring (PS/Xbox/PC)

FromSoftware je zacementirao svoj status i oduševio franšizom Dark Souls te igrama kao što su Bloodborne i Sekiro koje, ili obožavate, ili ih zaobilazite u širokom luku zbog straha da u bijesu ne razbijete sve oko sebe. Elden Ring je umotvorina Hidetake Miyazakija i Georgea R.R. Martina, ali u načelu najviše posuđuje od već spomenutih prethodnika. Drugim riječima, ako ste voljeli sve što su do sad izbacili, vjerojatno ćete voljeti i ovog novopridošlicu u obitelj. 

Gran Turismo 7 (PS)

Ova franšiza oduvijek je postavljala standarde što se utrka tiče, a svaki je nastavak uspio djelovati kao next-gen igra na trenutnoj generaciji konzola. Budući da smo ušli u fazu u kojoj je teško oduševiti igrače, tim više jer je nova Forza Horizon ponovno pomakla granice, bit će više nego zanimljivo vidjeti što će GT učiniti i hoće li im poći za rukom ponovno zasjesti na tron. Osim toga, u utrku će iduće godine ući i Test Drive Unlimited Solar Crown. 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl (PC/Xbox)

Nakon 13 godina čekanja, napokon je došlo vrijeme da vidimo hoćemo li dobiti dostojnog nasljednika naslova Call of Pripyat koju je PC Gamer proglasio jednom od 100 najboljih PC igara svih vremena. 

Starfield (PC/Xbox)

Iako se neki s tim možda neće složiti, Bethesda rijetko griješi (pretvarat ćemo se da Fallout 76 u svom izvornom obliku ne postoji), a Starfield je njihov novi ambiciozni projekt koju opisuju kao svoju "prvu novu franšizu u 25 godina" i "potpuno novo next-gen iskustvo u kompletno novom svijetu sa svemirskom tematikom". Uglavnom, ako nas je Cyberpunk bilo čemu naučio onda je to da spustimo očekivanja i nadamo se najboljem. Todd Howard je igru opisao kao "Skyrim u svemiru", a nama se to čini kao fantastičan koncept. 

A Plague Tale: Requiem 

Iako je na prvu djelovao kao manje ambiciozni klon The Last of Us, prvi A Plague Tale učinio je mnogo toga da se nametne kao nešto više od puke kopije. Ocjene su bile solidne, a pokupio je i nekoliko nagrada za uistinu kvalitetnu priču. Ostaje vidjeti kako će se sve to razvijati u nastavku i hoćemo li dobiti gameplay na razini priče. 

Bayonetta 3 (Switch)

Nintendo Direct predstavio je mnogo toga što u 2022. očekuje vlasnike Switcha, a jedna od zanimljivijih svakako je bio trailer trećeg nastavka Bayonette. Djelovalo je suludo, nabrijano i megalomanski, a to je, budimo realni, sve što i očekujemo od novog nastavka. 

GhostWire: Tokyo (PC/PS)

Nakon što svi stanovnici Tokija misteriozno nestanu, grad preuzimaju duhovi poznati i pod imenom Posjetitelji. Protagonist Akito počinje razvijati supermoći i kreće u borbu protiv duhova, a nailazi na skupinu maskiranih pomagača koji mu možda otkriju što se zapravo dogodilo. Dva nastavka The Evil Withina više su nego dovoljan razlog da damo priliku novoj igri Tango Gameworksa. 

God of War: Ragnarok (PS)

Drugi i vjerojatno posljednji nastavak ove inkarnacije God of Wara pred sobom ima velik zadatak i podijeljen je na dva dijela. Kao prvo, mora biti podjednako dobar ili bolji od prethodnika kojeg mnogi smatraju najboljom PS ekskluzivom prošle generacije. Kao drugo, mora biti igra koja će nas uvesti u novu generaciju videoigara i pokazati nam što Sonyjeva konzola može. Očekivanja su divovska, a prošlo je samo četiri godine od prošlog nastavka.

Hogwarts Legacy (PS/Xbox/PC)

Volite Harryja Pottera? Oduvijek ste željeli ući u taj svijet i osjetiti kako je biti u cipelama naslovnog junaka? Ovaj akcijski RPG djeluje kao najbolja moguća prilika da to iskusite jer ovo djeluje obećavajuće. 

Kirby and the Forgotten Land (Switch)

Kirby je jedna od Nintendovih najomiljenijih maskota, a svaki nastavak je nova etapa razvoja ne samo lika već i stila igre. Dalo bi se zaključiti da je Kirby napokon prešao u potpuni 3D, a to će biti prva takva igra u toj franšizi i prilika da igru iskusimo na potpuno nov način. 

Mario + Rabbids: Sparks of Hope (Switch)

Prvi dio donio nam je jednu od vjerojatno najluđih kombinacija koju ste mogli zamisliti. Dakle, Mario + Rabbids + XCOM način igre. Međutim, ovaj suludi eksperiment pokazao se zanimljivim pa nestrpljivo očekujemo nastavak ove priče. 

Splatoon 3 (Switch)

Splatoon je jedna od onih igara za koju će vam svatko reći da je "morate imati" u svojoj kolekciji jer spada u Nintendove ekskluzive koje uspijevaju u onome što Nintendo radi najbolje, a to je pružiti ekipnu zabavu. Iako su savršen recept pogodili već u prvoj igri, prilično smo sigurni da su do trećeg dijela to maksimalno usavršili i da će Splatoon 3 biti sve ono što brojni fanovi očekuju. 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 (Switch)

Prvi Breath of the Wild mnogi smatraju ne samo najboljom igrom za Switch, ne samo najboljim nastavkom Zelde već i jednom od najboljih RPG-ova svih vremena. To definitivno nije jednostavna misao za razvojni tim čija je misija napraviti nastavak. Ipak, nakon dugo čekanja, Nintendo je u sklopu Directa napokon najavio nastavak i jedino što preostaje jest pričekati i vidjeti je li magija još uvijek tu. 

Marvel’s Midnight Suns (PC/PS/Xbox/Switch)

Marvelovi junaci u XCOM stilu? Može!

Saints Row (PS/Xbox/PC)

Saints Row je oduvijek bio poremećeniji mlađi brat GTA franšize i najblaže rečeno - nije za svakoga. Međutim, reboot serijala udahnut će novi život u uspavanu franšizu, a u razdoblju kada svi nestrpljivo iščekujemo da vidimo što će Rockstar učiniti sa šesticom (i koliko će nam još puta prodati peticu), mnogi će vrijeme definitivno kratiti kvalitetnim klonom koji će vratiti ravnotežu između ludosti i ozbiljnosti kakvu smo imali priliku vidjeti u Saint Row: The Third. 

Forspoken (PS/PC)

Forspoken je svojevremeno bio poznat i kao Project Athia, a ono što je najbitnije da znate jest da se radi o još jednoj klasičnoj Square Enixovoj avanturi s jako razvučenom pričom. Drugim riječima, Final Fantasy koji se tako ne zove. Ovog puta smo u ulozi Frey Holland, mlade Njujorčanke koja završava u fantastičnom svijetu Athia te je prisiljena koristiti magične moći kako bi se vratila u svoj svijet. 

The Callisto Protocol (PS/Xbox/PC)

Osim što nas očekuje remake fenomenalne Dead Space, tvorac izvornika Glen Schofield odlučio je stvoriti još jedan SF-horor koji je smješten u PUBG svijetu, ali neodoljivo podsjeća na Dead Space iako to navodno nije. Bilo kako bilo, Dead Space je horor klasik i nadamo se da će Schofield vratiti barem dio te atmosfere i zaraznosti.  

Redfall (Xbox/PC)

Dishonored je u oba nastavka oduševio, Prey je prespavan iako je riječ o kvalitetnoj igri, Wolfenstein: Youngblood je podbacio na više razina, Deathloop je oduševio, a Redfall je akcijska avantura iz prvog lica u kojoj se sami ili s ekipom borimo protiv vampira i ljudi. Vidjet ćemo hoće li Arkane Studios nastaviti niz oduševljenja. 

Pročitajte više