30 nezaboravnih prizora s najluđeg tuluma u zemlji

Foto: Ivo Čagalj/Goran Jakuš/Davor Puklavec/Pixsell/Hina/Press

TISUĆE partijanera iz cijelog svijeta sjatile su se u Split, a za sve one koji nisu na megaspektaklu koji se trenutno odvija na Poljudu, tu su fotografije najluđeg tuluma trenutno u zemlji.

Nakon prvog dana Ultre, odnosno sinoćnjeg spektakla koji su priredili The Chemical Brothersi, Alesso, Tiesto i drugi, večeras je na redu nastavak, a za drugi dan festivala pobrinut će se Blasterjaxx, Dash Berlin, Martin Garrix, Zedd, Axwell Λ Ingrosso i Armin Van Buuren.

Inače, sinoć su u najboljoj VIP-loži bili i neki visoki dužnosnici iz splitske gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i dogradonačelnikom Goranom Kovačevićem. A bile su tamo i aktualna Miss Universe Hrvatske, Barbara Ljiljak, te Mirela Barać, kao i neke druge poznate osobe iz Hrvatske, poput Petra Graše, Anamarije Asanović, Giuliana...

U VIP loži najjeftinije piće 50 kuna

Na Ultru, a pogotovo u VIP-zonu, bilo je praktično nemoguće ući bez adekvatnih propusnica, a među redarima je bio i Ivan Rešetar, ragbijaška zvijezda. Inače, u VIP-zoni, koja se pobrinula svojim gostima priuštiti pravi luksuz, cijene pića bile su, očekivano, poprilično paprene - najjeftinija konzumacija iznosila je oko 50 kuna, a za Dom Perignon se točio za 3700 kuna.

Večeras je, kako doznajemo, festival došao podržati i ministar turizma, Darko Lorencin.

Sve prolazi uglavnom bez incidenata

A ekipa se danas ispred Poljuda skupljala već od ranih popodnevnih sati, dok je Split tijekom cijelog proteklog dana bio u znaku Ultre - tisuće partijanera (procjenjuje se da ih je sinoć na Poljudu bilo oko 40 tisuća) uživalo je danas na suncu - na splitskim ulicama, štekatima i plažama.

Uz neke očekivane i manje zabavne festivalske nuspojave - krivotvorene karte koje su se pojavile, zatim navodni pokušaji varanja partijanera od strane vozača autobusa koji su im pokušavali naplatiti skuplju cijenu karte te intervenciju splitske policije koja je sinoć i jutros privela 94 osobe (od čega je 50 hrvatskih državljana) zbog zlouporabe droga, i slično - sve je dosad proteklo manje-više bez incidenata, ako izuzmemo to da je hitna pomoć zbrojila 17 intervencija, srećom, koliko je poznato, bez težih posljedica.

Procjenjuje se da će festival posjetiti ukupno 180 tisuća ljudi, a partijaneri će tijekom sedam festivalskih dana, od čega su tri na Poljudu, potrošiti u Hrvatskoj, procjenjuje se, oko 500 milijuna kuna.

A ako niste na Poljudu, show možete pratiti uživo preko livestreama.

 

Pročitajte više