41-godišnji odvjetnik tužio roditelje jer ga ne uzdržavaju dovoljno financijski

Screenshot: YouTube

41-GODIŠNJI odvjetnik nedavno je doveo svoje bogate roditelje pred sud pokušavajući ih prisiliti da ga i dalje financijski uzdržavaju na neodređeno vrijeme.

Muškarac iz Londona čije ime nije otkriveno tvrdi da su njegovi roditelji posljednjih 20 godina svjesno njegovali njegovu ovisnost o njima, da bi mu nedavno 'značajno smanjili' financijsku potporu, nakon što im se odnos pogoršao.

Želio je da sudac presudi da ga roditelji trebaju i dalje podržavati, a njegovi odvjetnici citirali su zakone koji se odnose na brak i djecu tijekom virtualnog ročišta na obiteljskom sudu.

Zanimljivo je da 41-godišnji nezaposleni odvjetnik trenutno živi bez najamnine u stanu u središnjem Londonu u vlasništvu njegovih roditelja. Osim toga, plaćali su mu i sve račune za komunalne usluge, no očito to mu nije bilo dovoljno, prenosi Oddity Central.

Živi u njihovom stanu

"Roditelji su ga financijski uzdržavali tijekom godina i, donekle, i dalje to čine", rekao je sudac James Munby u svojoj presudi. "Dozvolili su mu da živi u stanu u središnjem Londonu, čiji su oni registrirani vlasnici i za koji su donedavno plaćali račune za komunalne usluge."

Roditelji muškarca, koji trenutno žive u Dubaiju, tražili su da sud odbaci slučaj njihovog sina, a upravo to sudac Munby je i napravio, navevši kako nema nikakvih osnova za svoj zahtjev. U obrazloženju je istaknuo i kako bi sve njegove buduće prijave trebale biti odbijene po kratkom postupku.

Ovisnost takozvanih "odraslih beba" o njihovim roditeljima sve je češća tema posljednjih godina. Prije nekoliko godina pojavio se slučaj para koji je tužio svog 30-godišnjeg sina koji se odbijao iseliti iz obiteljske kuće, dok je prošli mjesec 30-godišnji Meksikanac prijavio majku policiji jer ga je izbacila iz kuće.

Pročitajte više