9 milijuna pregleda: Prepoznajete li životinju na ovoj snimci?

Screenshot: Twitter

SNIMKA vrane postala je hit na društvenim mrežama zbog neobičnog načina na koji stoji.

Video je pogledalo više od 9 milijuna ljudi, a brojni korisnici Twittera ponudili su svoja objašnjenja za "crowillu", kako su nazvali životinju.

Mnogi su se odlučili malo zabaviti pa su smislili svoje ideje o hibidnom stvorenju. No neobična je snimka, osim ljubitelja memova, privukla i neke stručnjake koji su objasnili situaciju.

Kaeli Swift, istraživačica vrana i autorica bloga Corvid Research, objasnila je što ona misli o nesvakidašnjoj iluziji. "Prvo, ovo je velika vrana (Corvus macrorhynchos), zbog čega joj lice izgleda malo neproporcionalno", napisala je, a zatim pobila teoriju nekih korisnika društvenih mreža koji smatraju da vrana nema noge - jer bi to bilo fizički nemoguće. Objasnila je kako vrana bez nogu ne može letjeti jer se nema kako uzdići - "vrana bez nogu je mrtva vrana".

"U svakom slučaju, ovakvo sunčanje je uobičajeno ponašanje među pticama. Ponekad se radi o zagrijavanju,no često ćete ih vidjeti i kako to rade kad je vruće. U tim slučajevima radi se o brizi o perju. Izlaganje suncu može smanjiti bakterije i grinje koje degradiraju perje", dodala je.

Neki su sugerirali kako je sunčanje mogućnost, no i kako je moguće da je ptica neuhranjena. Bilo kako bilo, korisnike društvenih mreža i dalja najviše zabavlja koncept "crowille".

Pročitajte više