9ff Panamera Turbo: Ekstrem za četvero

PORSCHEOVA limuzina, Panamera je tek pristigla na tržište, a tunerske kuće su već započele pripremati svoje posebne izvedbe. Među najintrigantnijima je svakako uradak 9ff-a, tunera koji je oduševio s modelima poput GT9 najveće brzine preko 400 km/h, 911 Turbo Cabrio snage od 780 KS...

9ff je upravo objavio kako je započeo razvoj svoje inačice Panamere, a sve dakako započinje rastom snage. Naime, zahvaljujući upotrebi dorađenog turbopunjača snaga Turbo izvedbe bi trebala biti podignuta na 650 KS.

Za sada znamo i kako će ova izvedba dobiti 22-inčne kotače, novi body kit, dorađeni interijer i sl. Ukratko vizualni prikaz budućeg modela možete vidjeti na priloženim renderima.

Točnije, razvoj ovog modela je još uvijek u ranoj fazi i iz 9ff-a stiže vijest kako će u konačnici najvjerojatnije biti ponuđena tri paketa unaprjeđenja. Prvi, PT55 bi razvijao snagu od 550 KS i maksimalni okretni moment od 760 Nm.

Potom bi slijedio PT60 sa 600 KS i 800 Nm, dok bi PT65 sa 650 KS i 850 Nm predstavljao vrh ponude. Spomenuti će se rast performansi ostvarivati kroz preinake ECU-a, unaprjeđenja protoka zraka, ispuha, turbopunjača i sl.

Pročitajte više