A$AP Rocky drugo veliko ime Fresh Island Festivala

Foto: Press

U ČETVRTAK 11. srpnja, samo dan nakon nastupa Snoop Dogga na New Yorker glavnoj pozornici kluba Papaya, na open-air pozornici kluba Aquarius nastupit će trenutno najtraženije ime svjetske hip hop scene: A$AP Rocky.

O njegovoj planetarnoj popularnosti svjedoči i činjenica da je jedini izvođač koji dijeli pozornicu sa super uspješnom Rihannom na njenoj "Diamond" koncertnoj turneji. Samostalni nastup A$AP Rockyja ovog ljeta moći će se gledati na samo dva mjesta u Europi. Jedan od ta dva nastupa biti će onaj na Fresh Island Festivalu.

Broj festivalskih ulaznica za njegov nastup ograničen je kao i za Snoop Doggov, na samo 3000 za najzagriženije fanove. Uz kolegu Kendricka Lamara, A$AP Rocky trenutno slovi kao jedno od najvećih osvježenja na svjetskoj hip hop sceni. Vole ga hip-hoperi, hipsteri i ljubitelji mode, a poznato je da ima veliku vojsku fanatičnih obožavatelja koji ga prate u stopu gdje god da nastupa. Ubojiti singlovi "Purple Swag" i "Peso" te prvi samostalni album "Long Live A$AP" napravili su ga planetarno popularnim te plasirali na prvo mjesto prestižnog Billboarda u kategoriji r'n'b/hip-hop albuma.



Za svoj prvi album "Long Live A$AP" od izdavača dobiva nevjerojatni predujam u iznosu od tri milijuna dolara te nedugo nakon izlaska zauzima prvo mjesto na Billboard 200 top listi najuspješnijih albuma svih žanrova. Prošlogodišnji singl "Goldie" jedan je od najvećih klupskih hitova u 2012. godini, a koketiranje s modom i dizajnerima dovelo ga je na naslovnicu modne institucije, muškog izdanja Voguea.

A$AP-u je tek 24 godine, dolazi iz Harlema u New Yorku, a mnoge velike zvijezde već ga sada smatraju rap fenomenom te mu predviđaju još uspješniju zvjezdanu karijeru.

Snoop Dogg i A$AP Rocky u razmaku od samo dva dana, na dvije pozornice klubova Aquariusa i Papaye, u spektakularnom okruženju plaže Zrće te uz limitirani broj posjetitelja, prava su glazbena poslastica na istom festivalu. Program će se odvijati tijekom četiri dana i noći na četiri open-air pozornice, a organizatori uskoro najavljuju nova imena i nastupe.

Ulaznice za ovaj jedinstveni ljetni doživljaj moći ćete kupiti isključivo u festivalskom izdanju (ulaznica vrijedi za četiri dana i noći) po cijeni od 46 eura (345 kn) na službenim stranicama. Fresh Island Festival turistički paketi za inozemno te domaće tržište nudit će različite pogodnosti, a sadržavat će ulaznice, smještaj, welcome drink, festivalske majice i različite pogodnosti te će biti dostupni na www.fresh-island.org/accommodation .
 

Pročitajte više