Aaron Sorkin o Steveu Jobsu: Kao da pišem o Beatlesima



U PRIPREMI je scenarij za film o životu pokojnog osnivača Applea, a Sorkin još uvijek nije siguran na koje dijelove života i karijere Stevea Jobsa bi se trebao fokusirati, prenosi Hollywood Reporter. Ipak, siguran je samo u jednu stvar: u filmu će Steve Jobs biti tretiran kao heroj.

Sam Sorkin je priznao da više voli raditi s herojskim likovima, a zapravo jedini anti-heroj za kojeg je pisao scenarij bio je portret osnivača Facebooka mark Zuckerberg u filmu "Društvena mreža" Davida Finchera.

Film će biti adaptacija knjige Waltera Isaacsona, a Sorkin je trenutno u procesu "odugovlačenja tijekom kojeg će pokušati probaviti sav prikupljeni materijal", što je usporedio s gledanjem dokumentaraca.

Aaron Sorkin

"Osjećam se kao da pišem o Beatlesima. Mnogi ljudi poznavali su i cijenili Stevea Jobsa, ali moj cilj je stvoriti sliku, a ne fotografiju. Mislim da se prema Jobsovom životu može snimiti nekoliko filmova", priča Aaron Sorkin.

Glumac za glavnu ulogu još uvijek nije odabran (Ashton Kutcher će glumiti Stevea Jobsa u konkurentnom uratku), a Sorkin smatra da će biti potrebno pronaći jako dobrog i kvalitetnog glumca.

Pročitajte više