Ako ste zaboravili, čeka nas smak svijeta kroz 20-ak dana

Ilustracija: 123RF

ZEMLJA će biti uništena u roku za 20-ak dana, ako ste kojim slučajem zaboravili, budući da se golemi asteroid kreće prema našoj planeti, ponovo.

Teoretičari zavjera tvrde da će svijet biti uništen između 21. i 28. rujna, dakle, iskoristite preostale dane najbolje što možete.

Ovaj put prijetnja dolazi od samoprozvanog proroka Efraina Rodrigueza, koji je svoja istraživanja proslijedio NASA-i. Njegova predviđanja usko su vezana u Proročanstvo krvavog Mjeseca, pri čemu je 28. rujan posljednji od četiri "krvava Mjeseca", odnosno četvrta potpuna pomrčina zaredom u razmacima od šest mjeseci.

Rodriguez tvrdi da je imao viziju će asteroid "ući u zračni prostor grada Areciba u Portoriku i udariti u more između otoka Mona i Mayaguez, što će izazvati potres jakosti 12 stupnjeva", što će onda dovesti do kraja života na Zemlji.

A budući da je njegovo "proročanstvo" uspjelo proširiti paniku, NASA je bila prisiljena izdati priopćenje da se to neće dogoditi. Paul Chodas iz NASA-e odbacio je navedene tvrdnje: "Ne postoje dokazi o asteroidu ili bilo kojem drugom nebeskom tijelu koji putuju prema Zemlji. Zapravo, niti jedan poznati nebeski objekt nema šanse udariti o Zemlju u narednih 100 godina. Ne postoji znanstveno utemeljenje niti jedan najmanji dokaz da će se u Zemlju na spomenute datume zabiti nebeski objekt".

Upozorenja o ovom novu smaku svijeta krenula su još prije ljeta, a sad su se ponovo aktualizirala, tek toliko da se ne opustite previše.

Pročitajte više