Angelina Jolie: Mislim da ću odustati od glume

Foto: JLP

POPULARNA glumica Angelina Jolie nedavno je izjavila kako osjeća potrebu da poduzme sve što je u njenoj moći da pomogne žrtvama silovanja u Siriji. Jolie je za Channel 4 izjavila da smatra da njen humanitarni rad oduzima mnogo više vremena, ali  je i mnogo više zadovoljavajući od glume. Na pitanje razmišlja li o tome da prestane glumiti u filmovima, Jolie je rekla:

"Naravno. Mislim da ću odustati od glume kad djeca uđu u tinejdžerske godine, jer će biti toliko toga za što ću se morati brinuti, i u kući i izvan nje. Ipak, uživala sam dok sam glumila. Snimit ću još neke filmove, ali zatim ću se posvetiti djeci i svom humanitarnom radu. Ovo je jedna od najljepših profesija u kojoj se možete naći. Ali ukoliko bi sutra to sve nestalo, bila bih sretna što provodim vrijeme kući sa djecom".

Tridesetsedmogodišnja glumica se nada da će provoditi više vremena kao specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija, a činjenica je da otkako je postala majka obavlja sve više misija za ovu međunarodnu organizaciju.

 

Pročitajte više