Angelina Jolie stigla u Sarajevo

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

ANGELINA JOLIE ponovno je u Sarajevu. Slavna glumica je u pratnji ministra vanjskih poslova Velike Britanije, Williama Haguea, sletjela na sarajevski aerodrom oko 17 sati. Glumica je bila dobro raspoložena i s osmijehom je pozirala brojnim novinarima koji su je dočekali na aerodromu, prenosi Klix.ba, koji piše i kako će Jolie odsjesti u Hotelu Bristol.

Jolie i Hague su doputovali u Sarajevo kako bi sudjelovali na konferenciji o sprječavanju seksualnog nasilja u oružanim sukobima. Na konferenciji "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima, osnaživanje uloge regionalnih sigurnosnih snaga u operacijama podrške miru", koju zajednički organiziraju Ministarstvo obrane BiH i veleposlanstva Velike Britanije i Norveške u BiH, u petak će sudjelovati i hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te pomoćnica Glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju Kolinda Grabar-Kitarović.

Angelina bi trebala posjetiti i Srebrenicu i susresti se s predstavnicama udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

Jolie je počasna građanka Sarajeva, a BiH je do sad posjetila nekoliko puta. U susjednoj zemlji je snimila i svoj rediteljski prvijenac "U zemlji krvi i meda". Slavna glumica dobila je i počasnog Oscara za izvanredan trud i humanitarni rad s izbjeglicama.

Pročitajte više