"Ateisti ne postoje"

Screenshot: YouTube

POZNATA američka reality TV-zvijezda, Silas Merrit "Si" Robertson, poznat i kao Uncle Si ("Duck Dynasty"), jučer je za Christian Post izjavio da ateisti ne postoje, a svoju je bizarnu tvrdnju pokušao i argumentirati.

U uvodnom je dijelu svojih naklapanja tako istaknuo da svi oni koji koriste termin "ateist" zapravo nemaju pojma o čemu pričaju te da time, s druge strane, ustvari priznaju postojanje Isusa Krista. "Ne postoji takvo nešto kao što je ateist. Ozbiljan sam. O tome ima toliko pisanih dokaza. Naš kalendar temelji se na Isusu. Bez obzira na to vjerujete li u njega ili ne, svaki put kad koristite kalendar vi zapravo priznajete da vjerujete u Isusa. OK? To je dokaz", izjavio je Robertson.

67-godišnji bivši američki vojnik, koji je bio u Vijetnamu, iskoristio je priliku da svoje argumentiranje poveže i sa svojim ratnim iskustvima. "Nema ateista u rovovima", rekao je, i dodao: "Kad vam život visi o koncu, svi će reći 'Bože, pomozi mi'". Robertson, pak, priznaje postojanje skeptika. "Da, skeptici postoje. Ima ih dosta. Ali ne i ateisti. To ne postoji", zaključuje mislilac.

 

 

Pročitajte više