Atlantida najavila promociju povratničkog albuma

Foto: Press

DUBROVAČKI rock band Atlantida kreće na promotivnu turneju po Hrvatskoj te će početkom ožujka održati koncerte u sljedećim gradovima:

Split 1.3.2013 - New Legends bar, 22 h

Makarska 2.3.2013 - Mirakul bar, 22 h

Zagreb 5.3.2013 - Kset, support Tereza Kesovija i Ibrica Jusić, 21 h

Karte za koncert mogu se kupit po cijeni od 20 kn na ulazu u klubove.

Band je u Zagrebu pripremio pravi glazbeni spektakl, gdje će im se na pozornici pridružiti najpoznatija dubrovačka imena naše estrade Tereza Kesovija i Ibrica Jusić, koje ćete moći vidjeti u pravom rock izdanju.

Atlantida izdaje svoj novi, povratnički album pod nazivom "Premalo za san". U pitanju je jedan od najboljih rock albuma 2012., koji je dobio odlične ocjene struke, a i publike nalazi se na tržištu od sredine prosinca 2012. i najavljen je prekrasnom baladom "Lađe".

Pjesma "Lađe" se, zajedno s već poznatim singlovima "Lutam pod oblacima" i "Dodir u bojama" te još sedam drugih, nalazi na novom albumu, na kojem band predstavlja raznolikost autorskog izričaja objedinjenog prepoznatljivim zvukom i produkcijom. Produkciju cjelokupnog albuma potpisuje Miro Lesić.

2012. godina bila je izrazito radna i prepuna aktivnosti za Atlantidu. Tako je početkom 2012. realiziran duet s dubrovačkim kantautorom Ibricom Jusićem, i to kao spoj čvrstog zvuka i šansone. Za pjesmu je snimljen i video-spot.

Sredinom lipnja 2012. izlazi sljedeći singl, "Dodir u bojama", kao najavni sinl drugog studijskog albuma.

Mini promo turneja otvorena je pred vjernom domaćom publikom u Dubrovniku 20. prosinca 2012. u CC Revelin gdje je održan povratnički koncert.

Dubrovački band Atlantida djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuju prvi studijski album "Eyes of reallity". Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, Atlantida u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP "Sami u Kamenu". Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao s aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara, Aljoša Lečić – klavir/sintovi.

Pročitajte više