"B. B. King je ubijen, otrovala ga je njegova menadžerica"

Foto: Wikipedia

KĆERKE B. B. Kinga, Karen Williams i Patty King, tvrde da je za smrt njihova oca, koji je preminuo prije nešto više od desetak dana, točnije 14. ovog mjeseca, odgovorna njegova dugogodišnja menadžerica LaVerne Toney. Ovo nije prvi put da su ozbiljne optužbe upućene na adresu B. B. Kingove menadžerice - njegova obitelj u posljednje vrijeme često je iznosila tvrdnje o tome da je Toney odbijala omogućiti Kingu adekvatnu liječničku skrb, da mu je branila susrete s liječnicima, ali i članovima obitelji i prijateljima, te da ga je godinama potkradala i na prevaru mu uzela desetke milijuna dolara.

Policija u Los Angelesu potvrdila je da istražuje ove tvrdnje, no, odbili su dati detaljnije obrazloženje i ikakve dodatne informacije, prenosi Independent. Kingove dvije kćeri, uz njegovu menadžericu, optužuju i njegovog osobnog asistenta, Myrona Johnsona.

"Te su optužbe besmislene"

"Vjerujem da je moj otac otrovan. Moj je otac ubijen", rekla je jedna od Kingovih kćeri u priopćenju za Associated Press u kojem stoji i to da je Johnson davao Kingu "nepoznate tablete" tijekom nekoliko mjeseci te da je Toney odbijala obitelji reći o kakvim se lijekovima radi. LaVerne Toney za Kinga je radila 39 godina, a na ove tvrdnje je rekla: "Optužuju me cijelo ovo vrijeme, nema tu ničeg novog".

U vrijeme njegove smrti uz Kinga, koji je umro u svom domu u Las Vegasu, navodno nije bio nitko od članova obitelji već samo njegov asistent. Odvjetnica koja zastupa Kingovu obitelj izjavila je da se drže zajedno i da će ići do kraja dok ne dokažu da su njihove tvrdnje točne. S druge strane, odvjetnik koji skrbi o Kingovoj ostavštini rekao je da su ove optužbe besmislene. "Nadam se da imaju dokaze kojima mogu potvrditi svoje navode. Trojice doktora potvrdila su da je King propisno liječen i da je dobio najbolju zdravstvenu skrb", rekao je Brent Bryson za AP.

Ured mrtvozornika objavio da je pokrenuta istraga zbog ubojstva

Magazin People prenosi da je ured mrtvozornika u okrugu Clark u Nevadi potvrdio da je provedena obdukcija, no rezultati će se znati tek za šest do osam tjedana. Ured je potvrdio i to da je pokrenuta istraga zbog mogućeg ubojstva.

B. B. King bio je dijabetičar, a posljednjih nekoliko mjeseci prije smrti imao je ozbiljne zdravstvene poteškoće. Zbog iscrpljenosti i dehidracije koje su dovele do slabosti koju je osjetio tijekom koncert u listopadu prošle godine, otkazao je ostatak turneje.

Počasna komemoracija za B. B. Kinga treba se održati 27. svibnja u Memphisu, a njegovo će tijelo biti zatim prebačeno u Indianolu (Mississippi), grad u kojem je odrastao. Tamo će, u muzeju koji nosi njegovo ime, nakon mimohoda koji je najavljen za 29. svibnja, biti i sahranjen.

 

Pročitajte više