Borba protiv Alcopal pilula: Vozači prolaze alkotest i nakon dvije i pol litre pive



ARTHUR KIBBLE britanskoj je javnosti nedavno predstavio Alcopal pilule koje bi vozačima omogućavale da popiju više od dozvoljene količine alkohola i svejedno prođu alkotest.

Kibble, inače iz Birminghama, pilule je počeo prodavati preko interneta s naglaskom da se ne zalaže za načelo "pij i vozi". 64-godišnjak koji je prodajom zaradio pristojnu količinu novca, naglašava da prosječni vozač koji koristi Alcopal može popiti i do dvije i pol litre piva i svejedno zavarati alkotest, prenosi Daily Mail.

No, njegov financijski uspjeh, izgleda, bit će kratkog vijeka. Zbog njihove zlouporabe, pilule su već povučene s američkog tržišta, no još uvijek ih se legalno može nabaviti u Velikoj Britaniji. Statistike su pokazale da se broj poginulih vozača pod utjecajem alkohola u Velikoj Britaniji povećao za dvanaest posto, što je prvi takav porast u posljednjih deset godina. Upravo iz tog razloga, Alcopal bi uskoro mogao biti povučen i s britanskog tržišta. Ove se pilule uzimaju prije i nakon alkoholiziranja, a imaju namjenu spriječiti apsorpciju alkohola u krvotok kroz želudac.

"Pilule doista djeluju, jer sam ih isprobao i sam. Potpuno su prirodne i u njima nema nikakvih štetnih sastojaka", naglasio je Kibble koji se nada kako će njegov domišljati proizvod ipak ostati legalan.

Pročitajte više