Bradley Manning poručio: Ja sam žena i odsad me zovite Chelsea!

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRADLEY MANNING, američki zviždač koji je WikiLeaksu dostavio 700.000 tajnih dokumenata, ove je srijede osuđen na 35 godina zatvora nakon što je proglašen krivim po cijelom nizu točaka optužnice, između ostalog za špijunažu, krađu i kompjutersku prevaru.

Osim toga, zaradio je i "nečasni otpust iz vojske", a to bi mogla biti "posljednja kap" koja ga je natjerala na priznanje objavljeno ovog četvrtka. Naime, 25-godišnji Bradley izjavio je da bi ostatak života volio provesti kao žena te da želi da ga se odsad zove Chelsea, javlja RT.

"Zbog prelaska u novu fazu mog života, želim da svi znaju pravu mene. Ja sam Chelsea Manning. Ja sam žena. A s obzirom na to kako se osjećam i kako sam se osjećala od djetinjstva, želim započeti hormonsku terapiju što prije. Nadam se da ćete me podržavati u ovoj tranziciji. Također, tražim da se od danas o meni govori i piše novim imenom i u ženskom licu. Veselim se primati pisma podrške i veselim se što ću im imati priliku odgovoriti", napisala je Chelsea u izjavi koju je objavio Today Show.
 

Pročitajte više