Bruce Springsteen patio je od depresije: Glavom su mu se vrzmale samoubilačke misli



BRUCE SPRINGSTEEN patio je od depresije i samoubilačkih misli u '80-ima, prenosi New Yorker.

Popularni glazbenik imao je periode ozbiljne depresije kad je 1982. godine završavao svoj album "Nebraska" te je počeo redovito posjećivati psihijatra.

"Glavom su mu se vrzmale samoubilačke misli. Depresija sama po sebi nije bila toliko začuđujuća. Bio je na vrtoglavom putu uspjeha, odjednom su mu se svakodnevno svi uvlačili u dupe. Počnete razmišljati o tome koliko stvarno vrijedite", ispričao je Dave Marsh, prijatelj i fotograf slavnog Bossa.

"Moji problemi nisu bili tako očiti. Moji su bili drukčiji, tihi. Podvojeni osjećaji javljaju vam se na pozornici. U isto vrijeme pronađete sebe i osjećate kao da ste sami sebe napustili. U tim ste trenucima slobodni od sebe, svi glasovi iz glave nestanu. Nema mjesta za njih. Postoji samo jedan glas, onaj kojim govorite", izjavio je Springsteen.

Njegov je kolega iz benda, Steven Van Zandt, prošlog tjedna objasnio razloge zbog kojih 62-godišnji pjevač još uvijek može odraditi koncerte koji traju duže od tri sata: "U dobroj je formi jer se nikad nije drogirao. To je nešto o čemu ne treba propovijedati. On je živući primjer onoga što se dogodi kad se ne drogirate čitav život. Osim toga, gotovo nikad ne pije. Pravilno se hrani i trenira. Ispunite sve te uvijete i moći ćete živjeti rock & roll sa 62 godine".

Pročitajte više