CIA mučila zatvorenika puštanjem pjesama Red Hot Chili Peppersa

Foto: Red Hot Chili Peppers

METODE mučenja CIA-e odavno su poznate.

Tijekom ispitivanja često koriste i glazbu, a sada smo saznali da se na njihovom repertoaru nalaze i Red Hot Chili Peppersi.

Jedan od ispitivača otkrio je Al Jazeeri da se za mučenje zatvorenika Zayna al-Abidin Muhammad Husayn Abu Zubaydaha koristili njihove pjesme, piše SPIN.

U izvještaju o ispitivanju piše kako je Abu Zubaydah lisicama bio vezan za strop i glazbom Peppersa na "repeatu" pokušavali su mu pomutiti razum. Nije poznato o kojim se pjesmama radi. Abu Zubadayah bio je jedan od važnijih članova Al Qaede i u uhvaćen je tijekom Busheve administracije. Od svog uhićenja bio je jedini zatvorenik koji je podvrgnut svim tehnikama ispitivanja koje je američko pravosuđe legaliziralo na početku rata protiv terora. 

Peppersi su se sada "pridružili" listi omiljenih izvođača CIA-e na kojoj se, između ostalih, nalazi i Metallica. Dečki iz Metallice navodno nisu imali problema s tim što se njihova glazba koristi u te svrhe.

TMZ je bubnjaru Peppersa, Chadu Smithu, otkrio ovu informaciju i njegova reakcije nije bila blaga. "Naravno da to ne odobrava, naša glazba je pozitivna, uz nju bi se ljudi trebali osjećati dobro. To me uzrujalo i ne sviđa mi se to. Sranje", rekao je Smith.

Unfortunately your browser does not support IFrames.

Red Hot Chili Peppers Drummer -- I'm Disgusted the CIA Used Our Music ... TO TORTURE A MAN! - Watch More Celebrity Videos or Subscribe



 

 

Pročitajte više