Cara Delevingne: Udarala bih glavom u drvo dok se ne bih onesvijestila

Foto: Fame Fly

POZNATA manekenka Cara Delevingne jučer je otkrila da ju je odrastanje u dobrostojećoj, ali problematičnoj obitelji dovelo do samoozljeđivanja i pokušaja samoubojstva kad je bila tinejdžerica.

Model, a odnedavno i glumica, otkrila je i da za sve krivi svoju majku Pandoru koja je bila ovisnica o heroinu i zbog koje je odrasla prebrzo.

"Ovo je nešto o čemu nisam otvoreno govorila, ali to je velik dio onoga što jesam. U jednom me periodu pogodila teška depresija i tjeskoba, ali i mržnja prema samoj sebi. Svi moji osjećaji bili su bolni. Udarala bih glavom u drvo dok se ne bih onesvijestila i znala sam se ozljeđivati. Doduše, nikad se nisam rezala, ali grebala bih kožu dok ne bih prokrvarila. Jednostavno sam se htjela raspasti", rekla je Cara za američko izdanje Voguea.

Dodala je i da je tijekom pauze od modelinga razmišljala o samoubojstvu: "Pakirala sam torbe i odjednom sam htjela sve okončati. Imala sam način i cijelo mi je vrijeme bio pred nosom. Trebala sam odlučiti volim li sebe onoliko koliko volim ideju da sam mrtva".

No, u tom je trenutku počela svirati pjesma koja je svirala na pogrebu njezina prijatelja koji je umro od predoziranja i doživjela je to kao upozorenje.

Progovorila je i o svojoj seksualnosti i objasnila da ju je homoseksualnost zbunjivala i da ju je sama pomisao na to da je gay plašila.

"To što sam zaljubljena u svoju djevojku čini me sretnom zbog onog što jesam", rekla je 22-godišnja Cara koja je u vezi s 32-godišnjom pjevačicom Annie Clark poznatijom pod umjetničkim imenom St. Vincent.

Pročitajte više