Charlie Sheen ili Zdravko Mamić, tko ima luđe ispade?

Foto: Press/Splash/Fame Fly/Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKE portale, ali i korisnike društvenih mreža u Hrvatskoj ovih dana zabavljaju dvije drame velikih internetskih zabavljača - Zdravka Mamića i Charlieja Sheena.

Jedan je luđak bez premca, perpetuum mobile skandala, novinari ga obožavaju, TV zvijezda čiji se nastupi ne propuštaju i svaka je njegova izjava prozor u pomračeni um čovjeka na rubu... Drugi je Charlie Sheen.

Odlučili smo se stoga u nastavku odraditi veliki obračun dviju veličina da provjerimo tko je nanizao luđe ispade i može li se najluđi celeb na svijetu uopće mjeriti s Mamićem.

SULUDE IZJAVE

Odmah na početku pozabavit ćemo se najvećom nedoumicom. Naime, problem je u tome da Charlie Sheen ima period kad je prolupao i tada je servirao brojne "klasike" koje citiramo i danas. Međutim, to je više-manje sve. Sheenova 2011. je za Mamića jedna nabrijanija pressica, a u obzir moramo uzeti i kvantitet gdje glumac također gubi. Stoga, bod na kraju ipak ide Mamiću.

Zdravko Mamić kao William Wallace prije velike bitke

Sheen-Mamić 0:1

FIZIČKI NAPADI

Iako je i Mamić kroz godine mnogima prijetio, a na neke i fizički nasrnuo, Charlie Sheen u tom je pogledu daleko jači. Ako se pozabavimo samo njegovim napadima na žene s kojima je bio u braku ili u vezi, već je i to dovoljno da Mamić padne u drugi plan. Nadodamo li na to još i prostitutke, stomatologinje, striptizete, novinare i tako dalje, sve ukazuje na to da imamo "pobjednika".

Sheen-Mamić 1:1

OBRAČUNI S NOVINARIMA (I OSTALIMA)

I dok je Charlie Sheen tu i tamo znao nasrnuti na ponekog novinara ili ih izvrijeđati na društvenim mrežama, nije ni do koljena Mamiću čija su verbalna zlostavljanja novinara već legendarna.

Sheen-Mamić 1:2

LUĐAČKI ISPADI U JAVNOSTI I NA TV-u

Budimo iskreni, Charlie Sheen je lud čovjek, ali u svom dosjeu ima jedan pravi "public meltdown" iz 2011., a Mamić ih ima najmanje desetak i svi djeluju, razmislimo li malo o tome, ekstremnije od Charliejevog. Tim više jer ste u Sheenovom slučaju znali da je na drogama, a u Mamićevom niste bili sigurni.

Sheen-Mamić 1:3

STRIPTIZ U JAVNOSTI

Da je riječ o vezama sa striptizetama ili posjetima striptiz klubovima, Zdravko Mamić u ovoj bi kategoriji, barem prema onom što znamo, zasigurno izgubio. No, druženje sa striptizetama nije znak da ste pukli, skidanje u javnosti mogli bi se tako protumačiti, a unatoč povremenim napisima da je pronađen gol u hotelskoj sobi, po ovom pitanju Charlie Sheen oduvijek je bio pažljiviji.

Lepi na Lepoj

 Ples na Plesu

Namazan u "Bosni"

Sheen-Mamić 1:4

TKO IMA LUĐU FACU ZA MEMEOVE

Sheen je možda svjetska zvijezda, ali nije kralj memeova kao Mamić. Maminjo je za Sheena Nicolas Cage. Trebate nekom pohvaliti status ili fotografiju? Mamić je tu. Poručiti ljudima da su pretjerali s određenim trendom na Facebooku? Mamić je tu. Dati im do znanja da su neškolovani ili da su mučko đubre? Znate odgovor. Ne lažimo si, Sheen je one hit wonder, Mamić je dar koji nastavlja davati.

Sheen-Mamić 1:5

KOGA PUCAJU ŽEŠĆE PARANOJE

Ovo je prilično teška kategorija. Charlie Sheen u svojim je najmračnijim trenucima trabunjao o "vatikanskim vješcima plaćenim ubojicama" , ali Mamića proganjaju puno zajebaniji likovi.

Od udbaša, novinara, kopita zla, sotone, poluljudi, monstrumi, razbojnici, hulje, paparazzi, bezdušnici koji ga trpaju u zatvoru na najnezgodniji datum u godini, a u borbi protiv sila zla pomaže mu i Bog koji mu se obratio tijekom epizode na Badnjak. Nismo sigurni što je točno vatikanski vještac plaćeni ubojica, ali popis Mamićevih neprijatelja djeluje kao ekipa protiv koje bi se jedan prosječni vatikanski vještac borio.

Sheen-Mamić 1:6

SEKSUALNI SKANDALI

Ima li uopće potrebe da o ovom raspravljamo?

Sheen-Mamić 2:6

OSTALI SKANDALI

Što se Sheena tiče, ovdje se ponovno vraćamo na slučajeve fizičkog nasilja nad ženama i pijana i drogirana uništavanja hotelskih soba. Mamića s druge strane povezuju s daleko ozbiljnijim skandalima uz koje Sheenovi djeluju pomalo dosadno ili djetinjasto. Sheen je u ovom pogledu nešto kao ekstremnija verzija Mladena Grdovića, ali nitko ga nikad neće povezati s poznatim mafijašem. 

Sheen-Mamić 2:7

PRESUDA:

Iako je Sheen svjetski poznato ime čiji narkomanski i alkoholičarski ispadi redovito nailaze na pomamu medija diljem svijeta, pokazalo se da je Zdravko Mamić, barem što se YouTubea tiče, daleko napetiji lik. Stoga, idući puta kada olako konstatirate da je Charlie Sheen "najluđi čovjek na planetu", malo razmislite i pripazite da se ne razbacujete izjavama.

Pročitajte više