Charlize Theron: Novinarsko zadiranje u privatnost je kao silovanje

Foto: JLP

POZNATA američka/južnoafrička glumica Charlize Theron u razgovoru s novinarom Sky Newsa rekla je da je njezin život postao daleko teži zahvaljujući određenom tipu novinarstva čiji je cilj neprestano i agreisvno zadiranje u privatnost.

"Kada počnete živjeti u tom svijetu i baviti se stvarima kojima se bavite, počinjete se osjećati silovano", rekla je glumica.

Charlize, koja je u Londonu promovirala svoj novi film "A Million Ways To Die In The West", dodaje da usporedba ni u kojem slučaju nije ekstremna, pogotovo kada se radi o njezinom sinu i privatnosti.

"Neki ljudi možda uživaju u tome, ali u mom životu postoje određene stvari do kojih jako držim i oko kojih se ponašam izuzetno zaštitnički. Ne mogu uvijek pobijediti, ali sve dok to ne moram čitati niti slušati, osjećam se zdravije. Ne mogu se zabrinjavati onim što neki idiot piše o mojoj kratkoj haljini", rekla je Theron i nastavila: "Moj posao učinio je moj život boljim i zahvalna sam na tome, ali to ne znači da svaki aspekt mog života mora postati temom nekog članka".

I dok su neki kritizirali usporedbu sa silovanjem, novinarka Sophie Heawood odlučila je stati na njezinu stranu rekavši kako je glumica itekako svjesna onog što je rekla: "Neki od nas to možda ne mogu razumjeti, ali kada to postane uobičajena pojava, svakog dana, svaki puta kad izađete iz kuće, svaki put kada vas netko spomene ili kada vaše dijete uđe u vaš auto, to uistinu djeluje kao određena vrsta napada".

Pročitajte više