Clooney je konačno rekao "DA"

Foto: Hina/ Splash

LUKSUZNI hotel Aman Canal Grande mjesto je gdje su glumac George Clooney i britanska odvjetnica za ljudska prava, Amal Alamuddin rekli sudbonosno "da".

No, građansko vjenčanje bit će u ponedjeljak. U gradskoj vijećnici će ih vjenčati bivši gradonačelnik Rima, Walter Veltroni.

Svadbena proslava s 90-ak uzvanika trajat će čak četiri dana. Clooney je na recepciju hotela, gdje je započeo prijem uzvanika vjenčanja, pristigao u svom prepoznatljivom stilu, šarmantan i sasvim opušten, u crnom odijelu s leptir-mašnom. Vjenčanje će sveukupno koštati 13 milijuna dolara.

Clooney je do hotela došao čamcem u društvu obitelji, a cijeli dolazak snimili su fotografi čiji je mali šator bio postavljen odmah uz ulaz hotela, kako bi novinari mogli snimiti barem djelić luksuznog slavlja.

Amal i George prodali su ekskluzivno pravo na fotografije vjenčanja američkom Vogueu, zbog čega ih fotograf tog časopisa doslovce "prati u stopu".

Vogue će za njih izdvojiti 9,7 milijuna kuna, a novac će se potom proslijediti u dobrotvorne svrhe. Zbog toga su uzvanici zamoljeni da tijekom četiri dana slavlja ne koriste svoje mobitele.

Gosti su u hotel Aman Canal Grande počeli pristizati u 17 sati, a među brojnim poznatima su: Matt Damon i supruga Luciana, Ellen Barkin, Richard Kind, Steve Lukather, Anna Wintour, Grant Heslov, John Krasinski, Georgeov rođak Miguel Ferrer i njegova supruga Lori, Bill Murray, Bono, Emily Blunt.

 

Ovo je Clooneyjev drugi brak

George je u prvu bračnu luku uplovio još 1989. godine, s glumicom Talijom Balsam, u Las Vegasu. Vjenčanje nije bilo ni približno luksuzno kao današnja ceremonija i slavlje iduća tri dana. Talia i on su se razveli nakon četiri godine, nakon čega je glumac izjavio da se više nikad neće ženiti.

S druge strane, ovo će biti prvi brak Amal, koja je od Clooneya mlađa 17 godina.

Clooney je jutro proveo s Cindy Crawford i kumom

Glumac je bio vidno raspoložen te je viđen u društvu kuma Randea Gerbera i njegove supruge Cindy Crawford. Doručkovali su u hotelu Cipriani, gdje se noć prije održala svečana večera za uzvanike vjenčanja.

Slavlje se nastavilo i poslije svečane večere, no nisu svi gosti vjenčanja slavili zajedno.

George je poslije večere otišao slaviti s dečkima, a kum Rande Gerber se potrudio osigurati dovoljan broj boca tekile. Mladenka je petak navečer provela u društvu sestre, majke i prijateljica.

Venecija je "grad njihove ljubavi"

Prošle je godine Clooney, na pitanje američke novinarke zašto se poslije braka s Talijom nikad nije skrasio, kazao kako još nije pronašao "onu pravu".

No, čini se da je ta potraga završila još prošlog listopada kada je glumac prvi put viđen u Amalinu društvu, na večeri s njihovim zajedničkim prijateljima, prenosi abc news.

Clooney je Amal zaprosio u travnju ove godine, a u Veneciji će se vjenčati jer su se u njoj upoznali.

 

 

Pročitajte više