Crna mačka na putu: Zbog Georgea je 10.000 Njujorčana zapelo u prometu

Screenshot: YouTube

MAČAK George uspio je napraviti nešto što je u New Yorku ravno čudu. Na punih 40 minuta zaustavio je čak 83 vlaka podzemne željeznice tog grada, a procjenjuje se da je zbog njega kasnilo najmanje deset tisuća putnika, piše New York Post.

Policajci Brian Kenny i Gus Vargas izvlačili su nestašnog mačka 40 minuta iz tračnica, kako bi ga spasili. Njihova akcija spašavanja odvijala se u vrijeme najvećih gužvi na Manhattanu, pa je brzo nastala gužva oko dvojice policajaca. Neki su bili ljuti jer su željeli što prije stići kući, pa je za njih George postao mačka iz pakla.

George se uplašio zvuka kočenja vlaka na stanici kod ulice Canal pa je iskočio iz naručja svoje 23-godišnje vlasnice Mile Rusafove na tračnice.

"Uvukao se u udubinu u zidu i nije se micao. Samo je gledao. Znam da sam pogriješila što ga nisam stavila u transporter", ispričala je nakon svega Georgeova vlasnica.

Policajcima je jako zahvalna što su spasili njenog ljubimca. No nisu samo policajci zaslužni za spašavanje nestašnog mačka. Nakon što su ga vidjeli na tračnicama, putnici su vozaču rekli da mora stati.

Policajci su se popeli na vlak, sišli na tračnice i oprezno se kretali između njih kako ih ne bi udarila struja. Iako se George nije želio ni pomaknuti, kad ga je policajac napokon uhvatio pokazao je koliko je uplašen.

"Podignuo sam ga, a on mi je stavio šape na ramena kao da je mala beba. Bilo je to poput zagrljaja", ispričao je policajac Brian Kenny.

Policija je nakon ovog događaja upozorila vlasnike ljubimaca da ih u podzemnoj stave u kaveze ili transportere. 

Pročitajte više