"Čudo" u Poljskoj: Pas "preuzeo bolest" svoje vlasnice

Foto: Fakt

ZANIMLJIVA priča ovih se dana pojavila u poljskim medijima, a zaljubljenici u nevjerojatne priče u ovoj su dirljivoj priči prepoznali još jedan razlog da se dive na prvi pogled neobjašnjivim događajima.

Naime, riječ je o 15-godišnjoj Dariji Palot i njenom čudnovatom izlječenju od leukemije.

"Daria se jednog dana vratila kući iz škole i rekla nam da se osjeća vrlo loše. Odmah sam je odvela liječniku, a on nam je rekao o čemu se radi", kazala je novinarima Fakta mama Silvija.

Međutim, čudne su se stvari poče događati nekoliko dana kasnije. Nakon što je odvezena u bolnicu Prokocim na liječenje, obolio je njihova njemačka ovčarka Goldi, koja se nije odvajala od Darije. Goldi je dobila je tumor.

Nakon samo četiri serije kemoterapija, zdravstveno stanje djevojčice naglo se poboljšalo. Paralelno s njenim poboljšanjem zdravstvenog stanja, stanje Goldi nije bilo dobro i zamalo je umrla. Ipak, nakon nekoliko operacija i pas se počeo oporavljati.

"Djeluje kao da je Goldi preuzela na sebe bolest naše kćeri. Iako će mnogi reći da pričamo gluposti i da se radi o slučajnosti, mi vjerujemo da je to istina jer zaista ne znam kako drugačije objasniti brz oporavak moje kćeri i tumor našeg psa", kazala je Silvija.

Darija je nakon ozdravljenja vratila volontiranju u skloništu za napuštene pse, ali odlučila je pomoći i bolesnoj djeci na odjelu onkologije u bolnici Prokocim.

Pročitajte više