Đakovačka ergela postaje turistička atrakcija

Foto: Silvija Butković/Ergela Đakovo

KAKO bi obogatila turističku ponudu grada Đakova u predbožićno vrijeme, ergela Đakovo u suradnji s Gradom Đakovom sudjeluje u promotivno turističkoj ponudi vožnje zapregama po centru grada.

Suradnica za turizam, marketing i sport Đakovačke ergele Silvija Butković kaže kako su osluškivanjem želja turista došli na ovu ponudu koja se odmah pokazala kao pun pogodak.

"Adventske vožnje smo imali prošle godine u prosincu, a unatoč niskim temperaturama zainteresiranih je bilo uvijek. Mislim da su ti trenutci ostali zabilježeni ne samo fotoaparatima i kamerama, nego i u sjećanjima, pogotovo djece", rekla je Butković.

Polazak zaprege biti će ispred zgrade gradskog poglavarstva, a besplatne vožnje će se održavati svaku adventsku subotu od 10:00 do 13:00 sati. U slučaju lošeg vremena vožnja se odgađa za slijedeći dan. No, to nije sve što turiste i građane čeka u ovom mjesecu. Prateći svjetske trendove organizatori su odlučili pokazati sva umijeća đakovačkih lipicanaca, a sve će se dogoditi u glazbeno-scenskom spektaklu 20. prosinca u predstavi "Božićni bal lipicanaca".

Pročitajte više