"Dark Shadows" - Novi Burton na stari način

KAD čujete informaciju da Tim Burton radi novi film, i nije toliko teško pogoditi tko će biti u glavnoj ulozi. Odnosno, u glavnim ulogama. Po osmi put Burton surađuje s Johnnyjem Deppom, dok je Heleni Bonham Carter ovo sedma suradnja sa slavnim filmašem.

"Dark Shadows", film je imenovan prema istoimenoj gotičkoj tv seriji koja se emitirala se od 1966. do 1971. godine. Serija je imala vrlo važan utjecaj na stil i usmjerenje Tima Burtona, ali i Johnnya Deppa, stoga se moglo pretpostaviti da će se Burton oko ovog neobičnog projekta dobro potruditi, što potvrđuje energičan pred-produkcijski angažman.


Johnny Depp tumači Barnabasa Collinsa, kojeg je na početku 18. stoljeća vještica Angelique (Eva Green) pretvorila u vampira i živog pokopala, jer joj slomio srce. On se iz svoga počivališta uspijeva iskopati, no tek 1972.

U novom će se vremenu pokušati spojiti sa svojim potomcima, koje predvode Elizabeth (Michelle Pfeiffer) i Roger (Jonny Lee Miller). No i Angelique je još uvijek živa i još uvijek mu ne može oprostiti.

Zbog uloge Barnabasa Depp je morao na dijetu pa je bio prisiljen piti velike količine zelenog čaja te jesti voće s niskom razinom fruktoze. Smršavio je deset kilograma i pao na svega 65 kilograma.



U jednom je intervjuu, kao odgovor na pitanje zašto se Barnabas budi baš 1972 godine, scenarist filma Seth Grahame-Smith rekao :

"Tim i Johnny dugo su vremena objašnjavali zašto to baš mora biti 1972. godina. 1969. je bila prerano, 1973. prekasno. 1972. hippie pokret i sva njegova ljubav i mir odumiru te ih mijenja ta generacija 70-ih kojoj je stalo do toga da pokazuje svoje bogatstvo, da pokazuje kako ima sve."

A da je Burtonu doista stalo do filma, pokazuje i izjava kako "Dark Shadows" ne planira u postprodukciji prebaciti u 3D tehnologiju. Iako će druge projekte poput "Frankenweenie" zasigurno raditi u 3D-u, za ovaj smatra kako bi s trećom dimenzijom izgubio atmosferu koju želi postići u filmu.


Iako Burtonova posljednja suradnja s Deppom u filmu "Alisa u zemlji čudesa" prema mnogima nije bila pun pogodak, Burton naglašava kako je ovaj film svojom atmosferom vrlo sličan onome u kojem su slavni glumac i redatelj prvi put surađivali. Riječ je, naravno, o filmu "Edward Škaroruki" starom čak 22 godine.

"Dark Shadows", mračna vampirsko-gotička komedija u kina stiže 10. svibnja 2012.

Pročitajte više