Deset Facebook stranica koje ne smijete propustiti

Foto: Facebook

FACEBOOK ne mora nužno biti mjesto na kojem ćete pratiti što se događa u životima vaših prijatelja ili slavnih, koji će na svojim profilima objaviti fotografiju s plaže kad god osjete da im mediji ne daju dovoljno pažnje.

Naravno, tu su i brendovi i mediji, ali postoji i treća skupina koja zaslužuje našu pažnju, a oni su ponekad i najzanimljiviji. Riječ je u ljudima koji na ovaj način pokušavaju predstaviti neku svoju ideju, nasmijati nas ili naučiti nečem novom.

Stoga, ako ste se zasitili fotografija s pijanih izlazaka i putovanja, bacite oko na sljedeće Facebook profile.

1. A Girl's Guide to Taking Over the World


Ova Facebook stranica funkcionira kako agregator vijesti i ostalih sadržaja vezanih za prava žena.



2. Humans of New York

Ova je stranica potekla od bloga Brandona Stantona, a sadrži portrete i priče živopisnih stanovnika New Yorka.



3. Ispovesti

I dok se Mashable u svojoj listi odlučio za PostSecret, mi vas podsjećamo na Ispovesti, Facebook stranicu na kojoj možete otvoriti dušu i javno priznati neku svoju "prljavu tajnu". S druge strane, možete se jednostavno nasmijati često duhovitim objavama onih koji dijele iste probleme kao i vi.



4. God

Riječ je o stranici koja ima preko milijun sljedbenika, ali i velik broj onih koji stranicu ne mogu smisliti. Ako ste se zaželjeli novih memeova ili poruka koje će vas istovremeno inspirirati i nasmijati, Bog je vaše rješenje.  



5. Pusheen

Pusheen je poznat korisnicima Facebook emoticona, ali Pusheen svojim kratkim stripovima zabavlja sljedbenike i mačkoljupce više od godinu dana koliko postoji.



6. Shit My Dad Says

Svi imamo članove obitelji koji nas ponekad mogu oduševiti svojim suludim izjava, a Justin Halpern izjave svog oca objavljuje na Facebooku. I ima oko milijun i pol sljedbenika. million likes.



7. Texts From Last Night


TFLN započeo je kao internetska stranica i vremenom se proširio na društvene mreže. Sljedbenici mogu objaviti svoje SMS-ove koje su poslali u alkoholiziranom stanju.



8. George Takei

Stranica Georgea Takeija nije još jedna stranica namijenjena samopromociji već više agregator vijesti i zabavnog sadržaja na koji glumac nailazi.



9. I Fucking Love Science


Provođenje vremena na Facebooku nije uvijek poučno, ali to ne mora biti slučaj, zahvaljujući Facebook stranici "I Fucking Love Science".



10. Opće nisam seljak tattoo

I za kraj, ako se želite nasmijati neopisivom seljaštvu koje su neki odlučili ovjekovječiti tintom, ovo je stranica za vas. O stranici smo već pisali, ali ovo je toliko dobro da vas moramo još jednom podsjetiti.

Pročitajte više