Dijelimo ulaznice za večerašnji nastup The Avram Fefer Groupa u Tvornici

THE AVRAM FEFER GROUP, četveročlani bend sastavljen od dugogodišnjih prijatelja koji sviraju zajedno od 1998. godine, večeras gostuje u Tvornici.

Bend je dijelom moderne New York Jazz scene, a povremeno sviraju kao dio velikog ansambla Adam Lane Full Throttle Orchestra.Na moderni jazz iz kojeg izvire njihovo sviranje, utjecala je glazba kao što je Charles Mingusa, Ethiopian Jazz, Ornette Coleman, Fela Kuti i Stanley Turrentine.

Avram Fefer je velika glazbena snaga i vodio je različite bendove na deset nagrađivanih albuma, a na velikom broju njih je bio u pozadini. S naglaskom na alto, tenor i sopran saksofon kao i na klarinetu, unosi dubinu, inteligenciju i osjećajnost u sve situacije u kojima se nađe. Nastupa s avangardnim jazz & jazz funk sastavima, zapadno-afričkim jazz muzičarima kao i sa velikim orkestrima. Njegov posljednji album, »Eliyahu« (Not Two Records« 2011), čudnovato povezuje različite strasti i istraživanja i to je možda njegov najbolji album dosad.

Avram Fefer karijeru saksofonista, kompozitora, vođe benda i predavača započeo je u Parizu koji mu je ponudio velik broj inspiracija uključujući živahnu afričku i arapsku glazbenu scenu te jam sessione s američkim izbjeglim muzičarima. Njegovi sastavi su nastupali uvijek u najboljim jazz klubovima.
 Po preseljenju u New York, Avram se strasno daje u različite glazbene pravce, a pritom razvija svoj jedinstven zvuk. Uvijek je volio klasičan trio (bubanj, bas i saksofon-što se vidi iz velikog broja njegovih snimaka). Uticaj Ornetta Colemana i funka pod inspiracijom Miles Davisa je bio očit kod njegovog benda The Tone Poets i u zadnje vrijeme u njegovom najnovijem projektu Electric Kool-Aid. Poigravao se trip-hopom, jungleom i drum'n'bassom u sastavima Squelch i Auto*Dope.

Njegova ljubav do sjeverne i zapadno afričke muzike se pokazala u različitim projektima s kamerunskim basistom Francisom M'Bappeom, bivšim bubnjarom Fele Kutija - Tonyjem Allenom, marokanskim pjevačem Abdeljalilom Kodssijem, balifonistom Famorom Diabateom i na albumu "New Destiny", kojeg je godine 2004. objavila jedina afro-mađarska skupina na Dallam-Dougou. 
Avram drži uspješnu privatnu školu u centru Manhattana, s plesačima, slikarima i glumcima je sudjelovao pri različitim projektima, nastupao je i komponirao za kazalište, televiziju, film i kompjuterske interaktivne medije.

Ukoliko želite osvojiti ulaznice za večerašnji koncert u Malom Pogonu Tvornice s početkom u 21 sat, sve što trebate napraviti jest svoje podatke poslati na index.nagrada@gmail.com i dvoje najbržih bit će nagrađeno s dva upada.

Pročitajte više