Dirljivi trenutak: Majka čula otkucaje srca preminulog sina

NAKON iznenadne smrti svog 16-godišnjeg sina Caleba, njegovi roditelji April i Owen Beaver iz Sauciera u Mississipiju vjerovali su da više nikada u životu neće čuti otkucaje njegovog srca. No, to se promijenilo prije nekoliko dana, kad su ih čuli u prsima drugog muškarca.

Šesnaestogodišnjak je imao arteriovensku malformaciju koja uzrokuje nepravilnosti u cirkulatornom sistemu, a razvija se odmah po rođenju djeteta ili nedugo poslije, prenosi Daily Mail. Roditelji nisu slutili da nešto nije u redu s njihovim sinom sve dok Calebu nije naglo pozlilo 23. prosinca, kad je pao u komu. Dva dana poslije Caleb je skinut s aparata, a shrvani roditelji, potaknuti njegovom željom da jednog dana bude liječnik, odlučili su donirati Calebovo srce, bubrege, pluća, jetru, gušteraču pa čak i kožu.

Tisuće kilometara dalje, Charlesu Sheltonu, psihijatru iz Kentuckyja, dijagnosticirana je upala koja uzrokuje formiranje nakupina stanica u srcu, a nakon nekoliko mjeseci očekivanja organa donora, Calebovo srce primio je 26. prosinca. Shelton se putem pisma obratio Beaverima želeći ih upoznati i zahvaliti se za poklon koji mu je spasio život.

"Pričala sam s Bogom i zamolila sam ga da mi podari san ili nešto. Željela sam biti blizu Calebovog srca i čuti njegove otkucaje", naglasila je April Beaver.

Nakon nekoliko mjeseci komuniciranja, gospođa Beaver i psihijatar iz Kentuckyja u četvrtak su se susreli na aerodromu i zagrlili poput starih prijatelja. Nakon toga, Beaveri su stetoskopom poslušali otkucaje srca njihovog sina u Sheltonovim prsima.

WLOX.com - The News for South Mississippi

Pročitajte više