"Do You Remember Rock And Roll Radio": Prije deset godina preminuo Dee Dee Ramone



GLAZBENIK Dee Dee Ramone, pravog imena Douglas Glenn Colvin, bio je jedan od članova originalnog postava grupe Ramones. Osim što je svirao bas gitaru i bio vokal, Dee Dee je također pisao i neke od pjesama ovog kultnog punk benda.

S Ramonesima je svirao od 1974. do 1989. godine te snimio albume: "Ramones", "Leave Home", "Rocket To Russia", "Road To Ruin", "End of the Century", "Pleasant Dreams", "Subterranean Jungle", "Too Tough to Die", "Animal Boy", "Halfway Sanity" i "Brain Drain".

Nakon što je napustio Ramonese, Dee Dee je kratko bio u hip hop vodama pod imenom "Dee Dee King" te je snimio album "Standing in the Spotlight". Nakon toga je formirao i bend Dee Dee Ramone I.C.L.C. Nakon toga je kroz nekoliko različitih projekata objavio nekoliko albuma, a zanimljivo je da je s njim svirala i supruga Barbara.

Dee Dee Ramone preminuo je 5. lipnja 2002. godine. Preminuo je u svom stanu u Kaliforniji od predoziranja heroinom. Pokopan je na istom groblju nedaleko od Johnnyja Ramonea. Na grobu mu je uklesano"OK... Ja sad moram ići". 

Pročitajte više