Dobar posao u Australiji: Hrvati će postati milijunaši zahvaljujući fantastičnoj prodaji

Screenshot: 9news.com.au

HRVATSKA obitelj koja živi u Sunburyju u Australiji zaradit će milijune nakon što će zemlja koju su kupili prije 30 godina biti prodana za veliku svotu novca.

Obiteljska farma, koja je sastavljena od 10 blokova zemlje koji se protežu na više od 108 hektara duž Buckland Baya, kupljena je za 300.000 dolara, ali sad ju se prodaje za čak 70 milijuna, piše australski Herald Sun.



Agentica za nekretnine Judy Thanh Truc kazala je da se očekuje kupnja zemlje na kojoj će se graditi čitav novi kvart, a prije 30 godina kupila ju je grupa rođaka i bliskih prijatelja. Tad je zemlja bila "usred ničega", tvrdi nećak John Čulina, koji koordinira zajedničkom prodajom čitavog posjeda u ime svojih rođaka.

"Sad u čitavom području niču kuće. Dani farme su završeni", dodao je.

Vlasnici planiraju podijeliti novac od prodaje ovisno o veličini parcela koje posjedu, od čega je najmanja 6,25 hektara, a najveća 19,59.

Unosna prodaja bit će im fantastična ulaznica u idiličnu mirovinu. Čulina kaže da njegovi ujaci, od kojih je najmlađi star 62 godine, planiraju kupovinu nekretnine u rodnoj Hrvatskoj kako bi šest mjeseci u godini provodili ovdje. "Svi će na kraju imati malo bogatstvo. Divno je što će u ovim godinama moći uživati jer su naporno radili čitav život. Jako sam sretan što će šest mjeseci u godini moći uživati na Jadranu, odmarati i ne brinuti o prihodima", poručio je John.

Agentica je dodala da je zemlja imala tri potencijalna kupca i prije nego što su se Čuline odlučile na prodaju.

Pročitajte više