Dolari presudili: Burtonov "Batman" uspješniji od Nolanovog "The Dark Knight Rises"

"THE DARK KNIGHT RISES" jedan je od najvećih kino hitova godine, njegov prethodnik bio je ogroman hit prije četiri godine, ali apsolutni rekorder po broju prodanih ulaznica i dalje je "Batman" Tima Burtona iz 1989. godine.

Korisnik portala Box Office Mojo, Brian Collins, koristio je statističke podatke objavljene na njihovom službenom sajtu kako bi usporedio prodaju karata "Batmana" iz 1989. godine i ovogodišnjeg hita, "The Dark Knight Rises" Christophera Nolana. Brojke ne lažu, "Batman" je i dalje u vodstvu, s otprilike 62,954,600 prodane kino ulaznice, dok je "The Dark Knight Rises" do sada prodao 50,635,700 ulaznica.

Prije dvadeset i tri godine, cijena američke kino karte iznosila je 3,97 dolara, dok ove godine cijena iznosi 8,02 dolara. Valja uzeti u obzir činjenicu da su u osamdesetima filmovi mnogo duže igrali u kinima, a video izdanja na VHS-u nisu bila toliko brza koliko današnja DVD izdanja.


Da bi prestigao rekord "Batmana", "The Dark Knight Rises" morao bi prodati još preko jedanaest milijuna kino ulaznica. Usporedbe radi, Marvelovi "Avengersi" bolje stoje od oba naslova, sa 76 milijuna prodanih ulaznica. "The Dark Knight" iz 2008. godine također bolje stoji, sa ukupno 74 milijuna prodanih kino ulaznica.

Pročitajte više