Draga, smanjio sam...sebe: Pogledajte neobične minijaturne portrete

Foto: joelrobisonphoto.wordpress.com

JEDAN je kanadski student svoj neobični hobi odlučio pretvoriti u zanimaciju koja mu je u vrlo kratkom vremenskom periodu donijela prilično dobru zaradu. Naime, 27-godišnji Joel Robinson stvara vrlo neobične portrete u kojima koristi optičku iluziju kako bi se smanjio što je više moguće. Kao inspiracija, poslužio mu je fotograf "Voguea" Tim Walker, a sve je krenulo sasvim slučajno i to nakon što se fotografirao ispod naizgled goleme boce Coca-Cole.

Nakon toga, predstavnici ove multinacionalne kompanije javili su mu se i upitali ga je li zainteresiran za suradnju. To je, naglašava Robinson, bio početak uzlazne putanje njegovih minijaturnih portreta, prenosi Daily Mail.

"Fotografiju sam postavio na Tumblr i svoju Facebook stranicu, a njihov poziv uslijedio je nekoliko tjedana kasnije. Nakon toga, dali su mi popis različitih riječi i moj zadatak bio je stvoriti fotografiju za svaku od njih. Ono što sam napravio svidjelo im se i od tog trenutka za njih radim najmanje jednu fotografiju tjedno, a i mnoge druge kompanije traže moje usluge", naglašava Robinson.

Iako je Joelov stalni posao rad s djecom koja imaju poteškoće pri učenju u jednoj srednjoj školi, najviše novca zarađuje zahvaljujući svom hobiju. Iako ne izrađuje samo minijaturne portrete, upravo zahvaljujući njima, Joel je uspio stvoriti unosan posao i izvor zarade o kojem je sanjao od djetinjstva.


 

Pročitajte više