Druga žirafa kojoj je prijetila smrt ipak ostaje na životu!

Screenshot: BBC

ZOOLOŠKI vrt Jyllands pokraj Herninga u Danskoj objavio je da ipak nema namjeru usmrtiti žirafu Mariusa nakon što je zoo u Kopenhagenu izazvao zgražanje javnosti jer je uspavao potpuno zdravu žirafu istog imena zbog europskih pravila o izbjegavanju parenja životinja u bliskom srodstvu. To je napravljeno unatoč naporima aktivista za zaštitu životinja koji su pokrenuli kampanju za njezin spas.

Ranije je objavljena informacija da će u Jyllandsu uspavati žirafu jer stiže ženka pa bi se dva mužjaka, Marius i još jedan mužjak koji se nalaze u zoou, u oboru mogli neprestano tući zbog partnerice.

Sada je na Facebook stranici parka objavljeno "Problem riješen" i uprava tvrdi da neće biti dolaska ženke žirafe, a da je cijela priča ionako bila samo hipotetske naravi. "Rezultat cijele priče - mi ćemo zadržati oba mužjaka žirafe", kaže zoološki park.

Ljubitelji životinja javljali su se iz cijelog svijeta jer su željeli spasiti Mariusa nakon usmrćivanja zdrave žirafe u zoološkom vrtu u Kopenhagenu čije je osoblje nakon tog čina primilo prijetnje smrću.

Pročitajte više