Facebook mijenja izgled profila, opet



KRATKO nakon što je društvena mreža Facebook prešla na novi izgled s Timelineom, dizajneri su već odlučili raditi neke preinake.

Tako su "testni" profili već u upotrebi, a od postojećih će se razlikovati u sitnijim vizualnim detaljima koji će biti nešto čišći i pregledniji.  Osnovni podaci za koje želite da su istaknuti poput obrazovanja, mjesta prebivališta, rođendana ili statusa veze vizualno su istaknuti preko slike Timeline covera. Na mjestu gdje su se ovi podaci nalazili premješteni su i raspoređeni okviri za fotografije, sažetak životnih događaja, prijatelje, mape te omiljene stranice. To polje također je nešto suženo.



Trenutačni Timeline


Gumbi za prijatelje i poruke maknuti su s istaknutog dijela Timelinea te su dva gumba stavljena na dno samog covera, a služe za dodavanje informacije te gumb za dodatne aktivnosti.

Iako naizgled puno čišći, novi vizual Facebooka mogao bi korisnicima zakomplicirati korištenje covera kojeg požele jer su slova kojima su ispisane informacije na njemu bijele boje, bez obzira na to, komplikacija može nastati i ako netko osim bijele, poželi staviti bilo kakvu šarenu pozadinu.

Pročitajte više