Facebook uklonio kontroverznu stranicu sa selfiejima u Auschwitzu

Screenshot: HuffPost Live

PRIJE nekoliko dana na Facebooku ste mogli nabasati na prizor tinejdžera koji veselo poziraju ispod natpisa "Arbeit Macht Frei" u zloglasnom logoru Auschwitz.

Selfieji u logoru bili su dio stranice pod nazivom "Ja i moje ljepotice u Auschwitzu", koju je Facebook nakon mnogo kritika izbrisao.

Tako je era Instagrama uvela je selfieje i u koncentracijske logore.

Stranica je nastala u Izraelu i na njoj su objavljivane fotke mladih Izraelaca koji su putovali u Poljsku. Neki su, za potrebe selfieja, meditirali na tlu logora, a drugi se nasmijani naslikavali po raznim dijelovima Auschwitza, a sve te fotke samo su dodatno pojačale trenutnu percepciju današnje mladeži koju javnost uglavnom vidi kao egoiste opsjednute tehnologijom, piše New Yorker.

Ovo je mnoge podsjetilo na nedavni Tumbler trend i tinejdžere koji su radili selfieje na sprovodima.

"Ova stranica počela je kao totalna šala namijenjena mojim prijateljima. Mislila sam da ima nešto groteskno u seksi pozama pored krematorija. Što bi to zapravo trebalo značiti, pogledajte kako dobro izgledam u Auschwitzu? Mnogi su se slagali sa mnom. Na neki način za ovo nisu kriva djeca. Mnogi političari cinično koriste Holokaust za svoju agendu", rekla je anonimna administratorica stranice koja je na društvenim mrežama skupljala slike selfieja i objavljivala ih na Facebooku kako bi upozorila na ovo ismijavanje Holokausta. 
 

Pročitajte više