Film o Nikoli Tesli snimat će se u Srbiji?

UNIVERSAL je u pripremama za početak snimanja filma o Nikoli Tesli koji bi se trebao zvati "Tesla, Ruler of the World", a prema pisanju srpskih Novosti on bi se trebao snimati na lokacijama u Beogradu i ostatku države.

"Tijekom nekoliko dana obišli smo desetke lokacija u Beogradu i širom Srbije, posjetili filmske studije, a predstavnici Universala otišli su zadovoljni i pristali da "Teslu" snimamo ovdje", izjavio je za Novosti Vladimir Rajčić, suvlasnik producentske kuće koja dijelom stoji iza budućeg filma o jednom od najvećih znanstvenika u povijesti.

Film o Tesli pratit će njegove najplodnije godine, a bit će sniman 3D tehnikom. Među kandidatima za glavnu ulogu još uvijek se najčešće spominje ime Christiana Balea, a snimanje bi moglo početi već u veljači: "Veći dio budžeta već je osiguran, a još treba utvrditi manji dio. Od konačne cifre ovise angažmani drugih holivudskih imena, od redatelja do glumaca, koji će ovjekovječiti Tesline suvremenike, poput Thomasa Edisona ili JP Morgana", objasnio je Rajčić.

Ostatak filma trebao bi biti sniman u Chicagu.

Pročitajte više