HRT-ov novinar dobio opomenu pred otkaz zbog statusa o Vladi Divljanu

Screenshot: Facebook

HRT-OV novinar Vedran Kukavica svojom je objavom na Facebooku nakon smrti Vlade Divljana izazvao zgražanje mnogih.

A kako neslužbeno doznajemo od izvora s Prisavlja, slučaj nije stao na tome, već je Kukavica zbog svoje objave, odnosno zato što se ogriješio o HRT-ov interni propis da se bez dozvole ne smije javno istupati i "time nanio štetu ugledu kuće", dobio opomenu pred otkaz.

Podsjetimo, Kukavica je nakon Divljanove smrti na Facebooku napisao:

"Bog mu dao mir duši ...
Ali, evo recimo moj sin Jozo ima 23 godine, prati glazbu, slaže note i melodije, svira, brejka ... baš je, čini mi se, u toku ... a pojma nema tko je blagopočivajući Vlada Divljan.
Zapravo sam htio pitati, ako mi netko može pomoći: koliko godina će proći dok ovakve vijesti skinemo s naslovnica novina i iz dnevnika s nacionalnom koncesijom?
Hoćemo li morat čekat dok umre zadnji čovjek koji je živio prije 1991.?
I, onako usput: je li u zadnjih 25 godina umro ijedan glazbenik u Mađarskoj, Austriji il Slovačkoj?...".

Ispod njegove objave razvila se žustra rasprava, a između ostalih odgovorio mu je i Zoran Šprajc koji je napisao: "Možda je stvar u tome da dosta Hrvata za razliku od tebe nije živjelo u Mađarskoj, Austriji ili Čehoslovačkoj nego u zemlji gdje je Vlada Divljan bio dosta poznat glazbenik".

Ovo Kukavici nije bio prvi problematični istup na Facebooku, primjerice slučaj Josipa Šimunića i skandiranja "Za dom spremni" popratio je ovim statusom:

"Učio sam u školi kako je Tito humanist, moralna vertikala pa čak i otporan na kolesterol. Kasnije se ispostavilo kako je dotični pobio cca 10-20 posto nenaoružanih sunarodnjaka, kako su Brijuni odavno ništa doli jedan razvratni bordel te kako dotični mamlaz nije ni okusio onu svinjsku glavurdu iz čitanke. Joe Šimunić je valjda odrastao ispod slike Ante Pavelića kao dobar dio naših Hrvata u Australiji. E, pa: kako mi ne želimo da nas netko jebe što smo se pravi-zdravi nanosali štafete tako ni Šimunića ne treba razapinjati zbog ovog nesporazuma s etabliranom historijom poradi nepotpune, manjkave literature. Odjebite!".

Još 2013. godine HRT je uveo nova pravila o radu i ponašanju koja zaposlenicima brane javne nastupe koji bi mogli naštetiti ugledu ili interesima kuće, a u to su uključene i društvene mreže te blogovi.

Pročitajte više